Lansare de carte: „Hanul Răzeșilor. Letopisețul lui Marin Beșcucă”

Miercuri, 12 ianuarie Hanul Răzeșilor a găzduit o manifestare culturală, lansarea cărții „Hanul Răzeșilor. Letopisețul lui Marin Beșcucă”. Gazda și organizatorul acestui eveniment a fost Ion Asaftei, președintele ALDE Neamț.

Printre invitații de seamă la eveniment s-au numărat autorul cărții, Marin Beșcucă, oamenii de cultură prof. Constantin Dram (scriitor) și poetul Lucian Strochi, doamna Mihaela Mereuță, directoarea bibliotecii județene G.T Kirileanu, dar și stareții mănăstirilor Neamț și Secu, părintele Benedict Sauciuc și părintele Vichentie Amariei.

Volumul lansat la Hanul Răzeșilor expune istoria răzeșilor moldoveni și a hanului, cât și istoria locurilor din zona Tupilați și Războieni. În alocuțiunea lui Ion Asaftei, acesta a precizat faptul că o mare parte din aceste volume vor fi donate mânăstirilor și bibliotecilor din județ.

La final, autorul cărții a anunțat auditoriul că va urma și a doua parte a volumului: „Va fi o trilogie, o continuare a acestei cărți ce se va numi, de ce nu,  Balada lui Ion Asaftei”.

Un amplu material despre eveniment se va regăsi în numărul de săptămâna viitoare din Mesagerul de Neamț.

C.T.S

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *