Pe surse: 3 doctorițe printre cei 5 suspectați că au dat pe bani certificate de vaccinare

Actualizare: Potrivit unor surse judiciare citate de news.ro, trei medici, o asistentă medicală și un intermediar au fost reținutți în urma perchezițiilor făcute în Neamț în Iași.

Știre inițială: Printre cei care au fost astăzi duși la audieri la Parchetul Neamț, în dosarul vaccinărilor anti Covid fictive, sunt trei doctorițe de familie. Potrivit surselor noastre, este vorba de medici de familie din Tașca (dr. Cristina Macovei) și Țibucani (dr. Adina Alungulesei), care au încheiat contract cu CAS Neamț pentru vaccinare anti Covid la cabinetele proprii.

„Eu astăzi n-am văzut-o pe doamna doctor la cabinet, avea program dimineață. Chair am sunat-o de mai multe ori, pentru niște informații, dar avea telefonul închis. Dacă într-adevăr este printre suspecți, îmi pare rău să aud așa ceva. Și-așa suntem foarte puțini medici de familie în județ”, ne-a declarat dr. Violeta Bobocea, șefa Patronatului Medicilor de Familie Neamț și medic de familie la Tașca.

Este vorba și despre o doctoriță din Piatra-Neamț , care ar fi asigurat o parte din activitatea de vaccinare la centrul drive-thru din Piatra-Neamț. Anchetatorii au început înainte de amiază audierile a 5 suspecți, între care și o doctoriță din județul Iași (dr. Daniela Bejan, medic de familie la Miroslovești).  Aceștia sunt acuzați că din vara anului trecut și până în prezent ar fi acordat certificate de vaccinare mai multor persoane, care au plătit pentru „favor” sume între 100 și 250 de euro. Urmează ca la finalul audierilor să se dispună eventuale măsuri preventive față de suspecți.

La perchezițiile de astăzi, derulate la 25 de domicilii, inclusiv ale unor beneficiari de certificate false, polițiștii DGA Neamț au ridicat sume importante de bani. Pe lângă bani, anchetatorii au ridicat și alte probe: documente, date informatice, diverse obiecte  .

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *