Preotul militar Cristian Robert Paraschiv s-a stins din viață

Actualizare: Personalul militar și civil al Garnizoanei Piatra-Neamț transmit familiei greu încercate, sincere condoleanțe și întreaga compasiune în aceste momente de suferință.

Persoanele care doresc să aducă un ultim omagiu preotului militar Cristian Robert Paraschiv se pot prezenta la Capela Militară din incinta Batalionului 634 Infanterie „Mareșal Jozef Pilsudski”, începând de astăzi 7 ianuarie. Accesul se face pe la punctul de control al batalionului, din strada General Nicolae Dăscălescu Nr.239.

Slujba de înmormântare se va desfășura duminică 9 ianuarie, începând cu ora 13, la Capela Militară, iar înhumarea va avea loc la Cimitirul Pietricica din municipiul Piatra-Neamț, ora 14.30.

Activitățile se vor desfășura cu respectarea regulilor prevăzute de reglementările în vigoare, privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, a transmis conducerea garnizoanei.

Știre inițială: Zi de Bobotează tristă pentru familia preotului Cristian Robert Paraschiv, iconom stavrofor la Garnizoana Piatra-Neamț. În această dimineață, 6 ianuarie 2022, s-a stins din viață, după ce a pierdut lupta cu o boală grea. Născut la o altă zi mare, pe 25 decembrie în anul 1971, la Piatra-Neamț, a slujit la capela garnizoanei din anul 2005.

Dedicat vieții militare, Cristian Robert Paraschiv a absolvit în 1990 Liceul Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova și în 1993 Școala Militară de Ofițeri de Aviație, secția Naviganți, Brașov, obținând în toamna aceluiaș an brevetul de parașutist navigant. În 1999 a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă București. Și-a început cariera militară în anul 1993, în calitate de cadru militar la U.M. Paraşutişti Bacău, apoi din 1996 a venit la Piatra-Neamț, cadru militar la UM 01804 și ca preot militar din anul 2002 la UM -1027 și din 2005 la UM 01407 Batalionul 634 Infanterie „Petrodava”. De-a lungul vieții, Cristian Robert Paraschiv și-a împărțit timpul între familie, garnizoană, activități umanitare și pasiunile sale: pictură în ulei, decorațiuni interioare, confecții manuale din carton.

Dumnezeu să-l odihnească!

Cristina Iordache

One comment

  • CRISTI MOTRICALA

    ianuarie 6, 2022 at 11:07 am

    DUMNEZEU SA-L IERTE

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *