Profesorii au reluat protestele și se pregătesc de grevă generală

Cu pancarte pe care scrie „4 la purtare pentru guvernare” sau „România Educată scoate profesorii în stradă”, o parte din membrii Federației Sindicatelor Libere din Învățământ din toată țara a ieșit la proteste astăzi, 13 ianuarie 2022.

Sindicaliștii au început cu pichetarea Guvernului, după care vor protesta la sediile PNL și PSD. Neacordarea a 16% diferența la salarii conform grilei bugetare este principala nemulțumire a angajaților din învățământ. Protestatarii reclamă și menținerea veniturilor la nivelul salariului minim pentru personalul nedidactic, dar și lipsa sporurilor pentru condițiile de muncă.

Reluarea protestelor urmează după ce joia trecută liderii celor mai mari sindicate din învățământ n-au mai obținut o întrevedere cu primul ministru. Mâine, 14 ianuarie, se va analiza și referendumul FSLÎ prin care profesorii au fost întrebați cât de mulțumiți sunt de condițiile de muncă, de salarizare și dacă vor grevă generală. Referendum fac și celelalte două federații sindicale, Spiru Haret și Alma Mater, urmând ca în funcție de răspunsuri să se decidă următorul pas în acest conflict.

C.I.

One comment

  • Zaharia Mircea

    ianuarie 13, 2022 at 8:02 pm

    Dar nu putem astepta sa primim banii pentru conducte apa gratuit,si sa includem si costurile cu refacerea soselelor dupa aceea!?

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *