Ați cumpărat o casă și ați dat în sfârșit afară proprietarul pentru a deveni propriul dvs. proprietar? Felicitări pentru o astfel de etapă! Cu toate acestea, această etapă este doar un nou început, un nou început pentru o călătorie lungă care urmează. La fel cum vă planificați să plătiți imprumuturi rapide online după ce ați ieșit dintr-o criză financiară, ar trebui să vă pregătiți, de asemenea, să vă asumați responsabilitățile de proprietar.
Unele responsabilități pe care trebuie să vi le asumați au implicații financiare care vă vor afecta finanțele personale. Prin urmare, pregătiți-vă pentru aceste îndatoriri. Alte lucruri pe care trebuie să le faci după ce ai cumpărat o casă nu au implicații financiare directe asupra bugetului tău.
Am scris această postare pentru a vă arăta câteva dintre lucrurile pe care trebuie să le faceți după achiziționarea unei locuințe. Continuați să citiți pentru a vă încorda mușchii pentru a vă ridica la înălțimea statutului de nou proprietar de casă.
1. Cumpărați sau revizuiți garanția casei dvs.
Trebuie să cumpărați sau să revizuiți garanția locuinței dvs. pentru a plăti pentru sistemele sau aparatele principale ale locuinței. Dacă ați primit garanția odată cu achiziția, revizuiți specificațiile pentru a ști exact ce acoperă și cum să depuneți reclamații. Ca nou proprietar al unei locuințe, nu trebuie să vă pierdeți bucuria pentru că sistemul de încălzire și ventilație al casei dvs. a cedat.
Vă recomandăm să vă adaptați garanția în funcție de nevoile casei dvs. De exemplu, este posibil să doriți ca aceasta să acopere elemente, cum ar fi cuptorul, sau dacă vă aflați într-un loc cald, aerul condiționat va fi prioritatea dumneavoastră principală. În garanția dvs. alegeți elemente care sunt cel mai probabil să se strice și care sunt costisitoare de înlocuit.
2. Creați un program regulat de întreținere
Planificați întreținerea casei dacă doriți să vă bucurați de un mediu bun, locuibil. Cu toate acestea, nu faceți totul deodată. În schimb, prioritizați sarcinile de întreținere și repartizați-le în timp. Nu doriți să preluați prea mult și să ajungeți să aveți datorii sau dificultăți financiare inutile.
Pentru a fi în siguranță, pune deoparte cel puțin 1% din valoarea casei tale anual pentru a acoperi reparațiile și întreținerea.
3. Protejați-vă locuința
Mutarea într-o casă nouă împreună cu familia dvs. necesită să vă planificați siguranța. Prin urmare, planificați să vă protejați noua casă. Înainte de a vă muta în noua casă, schimbați încuietorile, codurile garajului și accesul la orice punct de intrare. Această mișcare este necesară deoarece nu doriți să permiteți foștilor locuitori ai casei să aibă acces la aceasta.
Costul reparării acestor dispozitive variază în funcție de mai mulți factori. Acesta variază în funcție de nivelul lor de securitate, de complexitate și de faptul dacă le instalați singur sau angajați un profesionist care să o facă pentru dumneavoastră. Dacă locuința dvs. are un sistem de alarmă, probabil că va trebui să plătiți pentru a vă reconecta la acel serviciu sau pentru a obține un nou furnizor de servicii.
În plus, este posibil să solicitați codurile manualelor de instrucțiuni ale oricărui sistem electronic de securitate, cum ar fi deschizători de garaje și alarme pentru locuințe, atunci când încheiați afacerea. Ulterior, reconfigurați aceste coduri pentru a răspunde noilor dvs. cerințe de securitate. Dacă lipsesc manualele, puteți obține instrucțiuni de reprogramare pe net.
4. Stabiliți măsuri de siguranță pentru copiii și animalele dumneavoastră de companie
Atunci când vă mutați în noua casă, stabiliți măsurile de securitate necesare pentru copiii și animalele dvs. de companie. Dacă copiii dvs. sunt încă mici, puneți spațiul la adăpost pentru copii și animale de companie pentru a le promova securitatea.
Trebuie să instalați porți de siguranță în partea de sus și de jos a scărilor, să utilizați capace pentru prize, să țineți mobila departe de ferestre și să ancorați mobila grea de pereți. În plus, depozitați ferestrele și cablurile electrice în siguranță și folosiți încuietori pentru dulapuri pentru a bloca accesul animalelor de companie și al copiilor.
Mai mult, țineți toate articolele periculoase departe de îndemâna copiilor, păstrând detergenții, coșurile de gunoi, vasele de gătit grele, obiectele ascuțite, detergenții și materialele de ambalare potențial periculoase în locuri sigure. Cu aceste măsuri, copiii și animalele dvs. de companie se vor bucura să trăiască într-un mediu sigur și prietenos.
5. Completați documentele necesare
De asemenea, va trebui să completați unele documente esențiale după încheierea unei tranzacții de cumpărare a unei case. Deși sarcinile administrative ar putea să nu fie prioritatea ta în această perioadă, ar trebui să le acorzi atenție. De ce? Pentru că unele dintre aceste depuneri au termene stricte care implică potențiale penalități dacă le ignorați. Iată care sunt detaliile pe care trebuie să le actualizați:
Actualizați-vă adresa fizică
La o săptămână după mutare, actualizați-vă adresa fizică și notificați părțile interesate necesare, cum ar fi angajatorii, agențiile de ceai de stat, băncile și alți furnizori de servicii.
Organizați-vă pentru expedierea corespondenței
După ce ați informat organismele relevante cu privire la noua dvs. adresă, organizați expedierea corespondenței prin intermediul adresei anterioare a oficiului poștal, astfel încât corespondența să nu fie trimisă prin adresa greșită în timpul tranziției.
Fotocopiați documentele de încheiere
Nu uitați să fotocopiați documentele de încheiere și să păstrați originalele într-un seif sau într-un dulap de arhivare cu încuietoare.
Creați o listă de verificare a proiectelor pentru casă pe baza inspecției
Creați o listă de verificare a proiectelor casnice pe care doriți să le întreprindeți. Utilizarea listei de verificare a inspecției casei vă ajută să prioritizați problemele grave de siguranță înainte de a vă ocupa de reparațiile minore.
6. Verificați de două ori asigurarea dvs. de proprietar de locuință
De asemenea, trebuie să verificați de două ori asigurarea dvs. de proprietar. Această măsură este esențială, deoarece vă ajută să vă angajați activ asigurătorul pentru a garanta că polița este conformă cu caracteristicile și cerințele specifice ale locuinței dvs. Asigurarea va garanta că obțineți nivelul corect de acoperire în funcție de dimensiunea proprietății dvs., materialele de construcție, riscurile potențiale din jurul acesteia și locația.
Gânduri finale
Există mai multe lucruri esențiale pe care ar trebui să le faceți înainte și la scurt timp după mutarea în noua locuință. Am discutat despre cele mai importante opt pentru a vă pregăti pentru noua ședere în noua locuință. Pașii următori? Folosiți aceste informații pentru a vă pregăti în mod adecvat, astfel încât dvs. și familia dvs. să vă puteți bucura de viața în noua dvs. reședință.
ADV