Sub genericul Cultul performanţei, explicit sau implicit, nu am ezitat de-a lungul anilor să promovăm persoane, idei, proiecte, atitudini, inclusiv dispute inteligente care contează, indiferent de apartenenţa la o profesie, la o şcoală de gândire, religie, sex sau partid.
Mersul vremurilor şi interesul publicului cititor scârbit de modele false ne-au făcut să dezvoltăm abordarea noastră. În timp, cultul performanţei poate deveni o adevărată pecete. Una peste o sumă de alte peceți, de simboluri.
Întâmplări recente, cum a fost Urbea Food Fest 2023 (Piatra-Neamţ, 18 – 20 august), ne-au determinat să intervenim decisiv într-un sector de personalizare şi promovare pe care nişte unii îl acoperă doar cu gălăgie, eventual şi c-o varză „emblematică”, aclimatizată ca identitate vizuală pentru Spart City. Dovezile intervenţiei le găsiţi aici, aici şi aici.
În sâmbăta festivalului culinar de street-food, la manifestarea Oameni pe Hogaş, l-am reîntâlnit pe Liviu Mihăilă cu ale sale faimoase legume ce provin din ferma familiei din satul Dăneşti, comuna Girov. Marca Răsaduri și Legume Mihăilă, completată în acest an cu florile, nu are nevoie de reclamă. Noutatea oferită este evenimentul propus pentru duminică, 3 august, de la ora 10:30, exact la fermă.
Este vorba despre un brunch în curtea producătorului. Cuvântul „brunch” rezultă din combinarea „breakfast” (mic dejun în limba engleză) cu „lunch” (prânz), descriind o masă luată între cele două și care le poate înlocui pe ambele. Mâncare consumată este ceva mai consistentă decât la micul dejun și mai ușoară decât un prânz. Meniul oferit se bazează pe produsele… producătorului şi poartă o semnătură pietreană de marcă, de pe Petru Rareş, semnătură invocată şi în relatările despre Urbea Food Fest: Chef Giovanni (Ionuţ Popa) de la Il Viaggio.
Pentru cine nu a reţinut ori n-a ştiut, Ionuţ a dezvoltat puternicul concept „Gustul pasiunii în fiecare farfurie” pe care, dacă ha-hautorităţle pietrene culegătoare de taxe turistice de cazare nu-l pricep, am decis să îl promovăm noi prin Mesagerul de Neamţ & Friends. Important în acest moment este că avem întâlnire larg deschisă cu gustul şi pasiunea în farfuriile de la fermă.
Amănunte despre eveniment şi un potret pe măsura performanţei afacerii de familie conduse de Liviu Mihăilă, în ediţia tipărită a săptămânalului nostru de joi, 31 august. Ca o provocare suplimentară, reţineţi minunea din fotografia de mai sus. E o colecţie de ardei iuţi. Fără nicio aluzie, să fim înţeleşi…
Viorel COSMA