Acasă Actual Inalta Curte a decis: deputat PSD, colaborator al Securității la 17 ani

Inalta Curte a decis: deputat PSD, colaborator al Securității la 17 ani

DISTRIBUIȚI
izotec

securitatea-vol-1-2_2_fullsize Potrivit unei deciziei definitive luate vineri de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) si citata de agentia Mediafax, deputatul PSD Ciprian Nica, unul dintre vicepresedintii Comisiei Juridice a Camerei, a colaborat cu Securitatea.

La fondul dosarului, Curtea de Apel Bucuresti a stabilit, in octombrie 2012, ca Nica a colaborat cu Securitatea. Deputatul a contestat decizia la ICCJ, care, vineri, a mentinut hotararea instantei inferioare. In februarie 2009, Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a trimis Curtii de Apel Bucuresti o nota conform careia deputatul Ciprian Nica a colaborat cu Securitatea.

Nica declara atunci ca in urma cu 33 de ani, la vârsta de 17 ani, a fost santajat sa colaboreze cu Securitatea, dar a aratat ca, pe vremea aceea, era minor si se considera “o victima colaterala a Securitatii”. Despre limitele de vârstă ale colaboratorilor foștii securități comuniste a scris și Mesagerul  în repetate rânduri (vezi aici și aici).

 

 

 

 

 

pietricica turism

Lasă un răspuns