Acasă Actual Turul Ligii a IV-a prin ochii antrenorilor: Cinci echipe se bat pe...

Turul Ligii a IV-a prin ochii antrenorilor: Cinci echipe se bat pe patru locuri în play-off

DISTRIBUIȚI
izotec

 

Cinci formații își dispută cele 4 locuri de play-off în campionatul județean, câștigătoarea fiind cea care va reprezenta județul la barajul pentru promovarea în Liga a III-a. Turul campionatului a fost mai agitat ca niciodată, cu retragerea spectaculoasă a campioanei din sezonul trecut, Teiul-Enadani Poiana Teiului, finanțatorul acesteia, Paul Enache, acuzând arbitrajele potrivnice în cele mai multe din meciuri. De asemenea, antrenorii celor 5 fruntașe ale clasamentului au reușit, și cu ajutorul presei, să ”întoarcă” o decizie a Asociației Județene de Fotbal Neamț, care hotărâse să aducă 4 etape din retur în această toamnă. Tehnicienii acestor echipe s-au destăinuit ”Mesagerului de Neamț” în legătură cu ce a fost în tur și ce pregătesc pentru returul care se anunță de foc.

1. CSM Ceahlăul Piatra Neamț: 8    8    0    0    40-7    24    +12

Toader Șteț: ”Progres clar față de sezonul trecut ”

Toader Șteț (dreapta)

Prin prisma rezultatelor, sunt satisfăcut. Au fost, însă, și jocuri în care nu am fost complet mulțumit de implicarea jucătorilor. Mă refer la acele partide, în care am întâlnit adversari cotați valoric sub noi și în care jocul a fost tratat cu ușurință. Per total, am constatat un progres clar față de sezonul trecut, sub toate aspectele: fizic, tehnico-tactic și al mentalității. În acest sens, remarc recentul meci amical cu echipa de primă ligă FC Botoșani (vineri, 10 noiembrie – n.r.), în care jucătorii au demonstrat concentrare, implicare și ambiție la un nivel ridicat. Sigur, așa se întâmplă de obicei cu adversari mai bine cotați, dar m-a bucurat evoluția din această partidă. La capitolul minusuri, îmi reproșez că nu am adus mai mulți spectatori la stadion. Câteva sute de suporteri este mulțumitor, dar probabil că ar trebui să avem un joc ceva mai spectaculos. De asemenea, e deranjant că avem prea puține jocuri oficiale. Au fost 9 etape și s-a încheiat turul. Jucătorii noștri sunt în formare și, de aceea, ar avea nevoie de mai multe partide, de mai multe antrenamente. Astfel, am hotărât să continuăm pregătirea până pe 1 decembrie. Vinerea aceasta (17 noiembrie – n.r.), avem meci la Oțelul Galați, din Liga a III-a, Seria I, iar pentru săptămâna viitoare suntem în discuții cu CSM Roman și cu lidera Ligii a IV-a din județul Bacău (Gauss Bacău – n.r.)”.

2. Bradu Borca: 8    7    0    1    26-11    21    +9

Florin Pintilii: ”Am venit aici cu gândul de a câștiga campionatul”

La Borca, am venit cu gândul de a câștiga campionatul. Din păcate, nu am avut timp să îmi acopăr posturile cu rezerve. Din etapa a II-a, suspendările au început să curgă gârlă, împreună cu accidentările, făcându-mi grea încercarea de a ține pasul cu favorita, Ceahlăul! Cu toate evenimentele neplăcute și, odată cu retragerea Poianei, am terminat turul la 3 puncte distanță de lider, ceea ce ne dă în continuare speranțe la câștigarea locului de baraj. Totuși, ultimul joc din tur – de fapt, restanța din prima etapă, contra Bicazului – mi-a creat din nou probleme, fiindu-mi suspendați încă doi jucători de bază pentru retur, când începem tocmai pe terenul Cimentului! Acel meci a făcut diferența între ce eram obișnuit la Iași și ce am întâlnit la Neamț. Un arbitraj ostil, cum nu am mai văzut vreodată și cu repercusiuni asupra viitorului echipei. A fost cireașa de pe tort a tot ce am întâmpinat din cauza arbitrajelor și comisiilor AJF în tur! Nu voi fi dezamăgit dacă Borca nu va promova cu mine pe bancă, însă sunt dezamăgit că mi s-a distras atenția de la ce aveam de făcut la echipă, cu probleme provocate, cărora trebuia să le găsesc rezolvare. Sper ca, în retur, să fiu în totalitate preocupat de jucătorii mei. Am să șterg cu buretele tot ce s-a întâmplat negativ și sper ca, alături de băieți, să fac lucruri excepționale la acest club, pentru că persoanele care îl conduc merită acest lucru. Și mă refer în principal la domnul primar Niță, la președintele Jigane, la suporteri și tot ce înseamnă suflare fotbalistică în zonă! Ne vom pregăti din timp pentru retur, vom aduce jucători noi la echipă, chiar dacă, inițial, am spus că nu ar fi nevoie. Vom merge și în cantonament, vom avea meciuri de pregătire, vom da totul, pentru a ține ștacheta sus până la final, iar, când vom trage linie, vreau ca nimeni să nu regrete efortul depus pe teren, în cadrul clubului sau în tribune! Sper la susținerea totală din partea tuturor celor implicați în proiectul Bradu Borca!”.

3. Victoria Horia: 8    6    0    2    13-8    18    +6

Bogdan Găucan: ”Pentru noi, turul a fost perfect! Nu ne așteptam”

Pentru noi, turul a fost perfect! Nu ne așteptam. Ne-am adunat cu numai două săptămâni înainte de începerea campionatului, nu am avut promise nici cine știe ce prime, cum am auzit pe la alte formații. Am avut câteva meciuri destul de ușoare la început, ne-am «lipit» și la Răucești de o victorie. Ce mai, perfecțiune întruchipată! Acum nu știm ce va urma. Sunt convins că va fi mai greu în retur. Suntem în luptă pentru play-off, dar am înțeles că toate adversarele se întăresc. Avem nevoie de cel puțin 5 victorii pentru a intra în play-off. Eu sunt optimist. De când este varianta cu play-off, eu m-am calificat în fiecare an cu echipele la care am jucat. Dacă reușesc să mai aduc 3 jucători, suntem în cărți!

4. Cimentul Bicaz: 8    5    0    3    26-14    15    +3

Cristian Luca: ”Suntem pe loc de play-off, însă competiția e strânsă”

Pentru noi, a fost un tur de campionat oarecum satisfăcător, având în vedere problemele, de lot și de buget, pe care le-am întâmpinat. Sunt un pic dezamăgit din punctul de vedere al autorităților locale, care nici până astăzi nu ne-au acordat banii aprobați de Consiliul Local, cu toate că etapele s-au terminat. Totodată, am regretul ultimului meci, de la Borca, pe care l-am pierdut de o manieră categorică, umilitoare aș spune, din cauza atitudinii noastre. Pauza competițională a venit într-un moment bun și sper ca, până în retur, să analizăm și să luăm cele mai bune decizii. Momentan, suntem pe un loc de play-off, însă competiția este strânsă. Se pot schimba foarte multe, într-un timp scurt. Eu sper să rămânem una dintre echipele de top ale județului”.

5. Speranța Răucești: 8    4    0    4    13-17    12    +3

Daniel Zavate: ”Mai avem șanse să prindem play-off-ul”

Daniel Zavate (13)

Despre tur sunt multe de spus, dar, având în vedere că șefii echipei au primit bugetul pentru tur cu două săptămâni înainte de începerea campionatului, suntem cât de cât mulțumiți, pentru că mai avem șanse să prindem play-off-ul, chiar dacă este foarte greu. În tur, începutul a fost foarte greu, învingând Târgu Neamțul (Steel Man – n.r.) doar prin experiență, dar numai în 11 jucători, și pierzând cu Borca acasă și cu Bicazul în deplasare, după care am început să ne revenim, cât de cât, adunând 12 puncte. Din păcate, s-a retras Teiul și am rămas cu 9. Pentru retur, împreună cu dl. Chiriac și cu Florin Dăscălescu, cu ajutorul Primăriei Răucești, promitem că vom prinde play-off-ul. Avem un nucleu bun de jucători și, cu câteva întăriri, sper să arătăm mai bine ca în tur”.

M. CONSTANTINESCU

pietricica turism

2 COMENTARII

    • Bună ziua! Vă contrazic! Presa are timp, dar depinde şi ce înţelegeţi dv. prin presă. Găsiţi aici (http://zch.ro/?s=Liga+a+V-a) tot ce s-a scris pe site-ul ZCH NEWS (ZCH NEWS şi MESAGERUL DE NEAMŢ sunt publicaţii partenere) despre Liga a V-a în sezoanele 2016-2017 şi 2017-2018. Din păcate, noi am furnizat aceste articole mai multor echipe din acest campionat, pentru a le promova pe paginile proprii de Facebook, dar a marşat la această iniţiativă a noastră doar formaţia Arsenal Văleni şi reprezentantul ei, dl. Cristi Cocea. Cu stimă, Marcel Constantinescu

Lasă un răspuns