“Citește și dă mai departe”

La inițiativa deputatului Mihaela Stoica, tinerii sunt încurajați să pună mâna pe cărți bune și să le transmită mai departe, pentru a trezi pofta de lectură în rândul pietrenilor de toate vârstele n “Poți lua o carte acasă dacă aduci alta în loc sau poți citi aici”, spune deputatul Mihaela Stoica n ideea proiectului este libera circulație a cărților și evadarea din cotidian prin lectură de calitate.

“Cartea este făcută să circule”, consideră democrat-liberalii. Pornind de la această idee, deputatul Mihaela Stoica, împreună cu organizația de tineret a PDL Neamț, au inaugurat ieri un proiect menit să atingă spiritul și sufletul tinerei generații, dar nu numai. Este o provocare la citit, adresată tuturor împătimiților de lectură, de toate vârstele și cu toate gusturile literare. Inaugurată ieri, de ziua copilului, secția de carte deschisă de democrat-liberali s-a bucurat de succes din prima clipă, sediul aflat peste drum de Parcul Tineretului fiind vizitat de curioși și doritori de cărți deopotrivă. Campania “Citește și dă mai departe” a adunat deja un fond de peste o mie de cărți care merită citite într-o viață, ba chiar sunt recomandate spre a fi citite. Lista cărților propuse a fost alcătuită pe baza recomandărilor scriitorilor și criticilor contemporani. Dorința democrat-liberalilor este să îndemne și să îndrume spre citit, dar citit de calitate. Tocmai de aceea au organizat secțiuni pe categorii de vârstă, de la volume pentru cei mici până la cărți pentru tânăra generație și maturi. Există chiar și volume de specialitate, dicționare, enciclopedii, tratate de filosofie și literatură care nu se pot împrumuta, ci se studiază la sediul campaniei.

“Ideea a apărut din colaborarea celor de la cabinetul parlamentar, în special dlui Constantin Boengiu, îmbinată cu dorința mea de a oferi cît mai multor copii posibilitatea de a citi, de a le trezi pofta de lectură. Campania este relativ simplă: poți lua o carte acasă dacă aduci alta în loc sau poți citi aici ceea ce dorești. Am încercat să adunăm volume reprezentative pentru literatură, cărți de căpătîi, cărți care au făcut oameni. Scopul acestei campanii este să stimulăm gustul pentru lectură, dar nu orice fel de lectură ci una de calitate. Încurajăm cititul, dar recomandăm cititul cu discernământ. Ne adresăm în primul rând tinerilor, pentru că lectura îi poate îndruma în viață, dar nu îi neglijăm nici pe cei mici sau pe cei vârstnici. Ideea este să citească tot mai mulți. Cartea este făcută să circule. Noi ne vom strădui să îmbogățim permanent fondul de carte și chiar îi așteptăm pe toți cei interesați să ne sprijine. Avem deja cîteva promisiuni în acest sens”, a declarat Mihaela Stoica.

Pentru început, schimbul de carte se va face la sediul de peste drum de parc, dar, dacă proiectul va stîrni suficient de mult interes în rândul pietrenilor, democrat-liberalii au de gînd să organizeze cîte una pe cartier.

Până una-alta, cei care doresc să citească o carte bună nu trebuie decît să se ducă acolo, vor fi întîmpinați de tinerii din PDL. Programul este între orele 13-18 de luni până vineri și între 10-14 sâmbăta. Nu uitați să duceți carte în schimb!

Dana Ostahie