Romașcanul Iulian Șugaru, cercetat pentru luare de mită

pietricica turism

     UPDATE: La data de 26 iulie 2011, Tribunalul Suceava a dispus arestarea preventivă a inculpatului Şugaru Iulian pe un termen de 29 de zile. Tot aici merită precizat faptul că, în ajunul reţinerii romaşcanului Şugaru, chiar în ziua în care i-au organizat flagrantul, procurorii DNA Braşov au executat omologul ISCIR din zonă. Tot pentru mită: 39.902 lei per total, tot cu 2.000 lei tranşă.

“25 iulie 2011: Nr. 489/VIII/3 COMUNICAT: Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului CAMEN GHEORGHE, inspector şef la Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat (ISCIR) – Inspecţia Teritorială Braşov, în sarcina căruia s-au reţinut opt infracţiuni de luare de mită, din care patru în formă continuată”. Potrivit DNA, şi Gheorghe Camen a fost arestat pentru 29 de zile.
Romașcanul Iulian Șugaru, fost director al societății Romanceram – Cersanit, actualmente șef al ISCIR Bacău, a fost arestat, ieri, pentru luare de mită. În cursul zilei de astăzi, Șugaru va fi prezentat Tribunalului Suceava cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile. Luni, 25 iulie, acesta a fost prins în flagrant de procurorii DNA în timp ce a primit de la denunțător suma de 2.500 de lei, reprezentând doar o parte din banii pretinşi.

Prin în flagrant cu suma de 2.500 de lei

Iulian Șugaru este cercetat de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. Iulian Șugaru ocupă în prezent funcția de inspector şef la Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat (ISCIR) – Inspecţia Teritorială Bacău, după ce, până acum circa șase ani, a deținut funcția de director al Romanceram, actuala Cersanit Roman.

Procurorii DNA spun faptul că, în luna mai 2011, Iulian Șugaru, în calitate de inspector şef la ISCIR – Inspecţia Teritorială Bacău, a pretins de la un denunţător (reprezentant al unei societăţi comerciale care organizează cursuri de pregătire profesională), un procent de 25% din încasările firmei denunţătorului, precum şi câte 400 lei pentru fiecare cursant, în afara taxelor legale. “Banii au fost pretinşi cu titlu de mită pentru ca inculpatul Şugaru Iulian, în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, să avizeze organizarea a trei examene în domenii care necesită autorizare ISCIR. La data de 25 iulie 2011, inculpatul Şugaru Iulian a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie după ce a primit de la denunţător suma de 2.500 lei, reprezentând o parte din banii pretinşi”,  se arată în comunicatul de presă emis de DNA.
Pe 25 iulie 2011, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea lui Iulian Șugaru pe o perioadă de 24 de ore, urmând ca în data de 26 iulie 2011 să fie prezentat Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile. Procurorii DNA spun că, în ciuda flagrantului, cercetarea lui Iulian Șugaru nu înseamnă automat și vinovăția acestuia, ea urmând să fie decisă de magistrați.

Iulian Șugaru s-a duelat cu Ioan Munteanu, la alegeri

Iulian Șugaru a candidat din partea PDL, la alegerile parlamentare din 2008, pentru funcția de deputat în același colegiu cu Ioan Munteanu, cel care a câștigat funcția din partea PSD, ca mai apoi să plece la UNPR, iar acum să fie independent. Unul dintre consilierii personali din campaniei ai lui Iulian Șugaru a fost Aldo Pellegrini, actualul vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț. Alături de cei doi, în bătălia pentru obținerea funcției de deputat pe Colegiul 5, s-au mai aflat: Cristian Tomuleț (PNL), Petru Roșca (PRM), Neculai Grumâzescu (PNG-CD) și Zoltan Lazar (UDMR), plus candidații minorităților. După numărarea voturilor, Ioan Munteanu a ieșit câștigător cu 11.762 de voturi, în timp ce Iulian Șugaru s-a clasat pe locul al II-lea, cu 7.103 voturi.

(C.M.)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.