Ziarist agresat de un cavaler de Malta

pietricica turism

 

Incident grav în Baza Hipică

Colegul nostru Viorel Cosma, cunoscut și statornic susținător al călăriei în ultimii 20 de ani, era să devină istorie duminica trecută, tocmai în Baza Hipică „Virgil Bărbuceanu” din Piatra Neamț. El a fost agresat și puțin a lipsit să fie călcat în picioare de Ionel Papy Ioniță, cavaler de Malta, șef al clubului de karate Takeda și al paznicilor de la PRETORIAN. Nici Cosma nu este un mărunțel, însă talentele de Jiu-Jitsu și Kyokunshinkai ale namilei de Papy  te inspiră să te ferești grabnic. Momentul relativ nostim a fost cel al rundei de amenințări – Papy a spus că își dă întîi jos crucea de Malta din piept, după care se va ocupa de viața colegului și a colegilor săi.

Motivul declarat al supărării? Șarja monden-amicală din ediția precedentă a săptămînalului nostru, prin care anunțam evenimentul de duminică, respectiv spectacolul cultural-sportiv care marca încheierea anului competițional de călărie. Scria acolo: În deschidere, după cum e tradiția, vor fi onorate persoanele și societățile comerciale care și-au rupt din timpul și banii lor pentru susținerea sportului călare. Onoarea se va exprima prin diplome de excelență și recunoștință pe care vom descoperi inclusiv însemnele Cavalerilor de Malta. Va fi un prilej de a confirma și noi inimoșilor cvaleri locali Petrică Frăsilă, Valerică Frățilă și Ion Papy Ioniță prețuirea pe care i-o purtăm maestrului Iulian Moisescu, șeful lor național. Fără îndoială, nu se vor supăra să le reamintim că așteptăm materializarea proiectelor promise pentru sprijinirea călăriei la Piatra Neamț. La concursurile de călărie de luna trecută au fost foarte vizibili și asta, nu-i așa, costă.

În aceste condiții, colegul nostru a refuzat – pe drept – să mai realizeze reportajul dedicat acțiunii. Au fost prezenți duminică oaspeți importanți, avînd în primul rînd pe Draga Olteanu Matei, conducerea executivă de la TCE 3 Brazi, reprezentanți ai autorităților, ai sponsorilor și pe academicianul Ion Văcaru Opriș, de loc din Piatra Neamț. A revenit după 3 ani în Baza Hipică însuși primarul Gheorghe Ștefan.

La mijloc este și o greșeală a noastră fiindcă ne luăm după Cosma și prietenii lui caii, acordînd prea mult credit de onorabilitate unor personaje apărute ocazional prin Baza Hipică. Cînd eroarea este girată și de maestrul Iulian Moisescu (8 Dan Jiu-Jitsu, președinte IBSSA, vicepreședinte IBKKU, vicepreședinte WASI, șeful Ordinului de care aparține Papy), lucrurile se complică. Drept pentru care ne-am decis să acționăm. Nu vom mai călca prin Baza Hipică, ceea ce recomandăm și altora, pînă nu se iau măsuri ferme cu personaje gen Papy. Redacția, Valentin Bălănescu și Viorel Cosma au decis să returneze diplomele de recunoștință, respectiv excelență acordate. În fine, pregătim o contribuție generoasă pentru Papy dacă se apucă de scris cartea „Amintiri din pușcărie” al cărei motto nu poate fi altul decît traducerea din japoneză a Kyokunshinkai: calea adevărului suprem.

(Mesagerul de Neamț)

Foto : Ceafă malteză

 

 

 

3 COMENTARII

    • andreea, te inteleg. ori ai interese la pretorian, ori ai tot atita minte cit papy. daca te-a pus paca-liciu sa te bagi in seama, tot interese la pretorian inseamna. pricepir? vrei sa-ti desenez cum e sa te feresti sa nu te calce puscariasul papy in picioare cind se repede peste peste tine? apoi, vrei sa-ti povestesc la ce se preteaza nelipsitii asociati ai puscariasului, pe numele lor fratila si frasila? din ingeras nu-l scot pe puscarias. alta rima n-am gasit.

  1. Abia acum am descoperit materialele dedicate anumitor frăţii şi “frăţii”, publicate într-un stil relativ abrupt şi cu magnet la cele contondente! O vorbă pragmatică, din bătrâni: FRATE, “frate”, dar brânza-i pe bani! “Torna, torna fratre” şi celălalt obraz? De regulă, în astfel de “FAMILII” sunt evaluate doar kilogramele-forţă ale ideii, conceptului, creativităţii, gândului. În CONSTITUŢIILE acestor “familii” nu se pomeneşte de forţa pumnului. Când familia se lărgeşte cu un nou membru, este normal să dispui şi de un cadrist, ca nu cumva să ţi se strecoare în familie, un element de “famiglie”! E drept, la început de drum, nu prea cauţi la culoarea ochilor, dar un cadrist, cu competenţe, cu ceva expertiză, veghează asupra calităţii şi a unor pretenţii de “casă mare”. Cerberul de la porţile Hades-ului avea trei capete! Mănuşile frăţiilor constituţionale, “antice şi acceptate”, nu au treabă cu ringul de box.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.