Dana Macsim luată, controlată și analizată

pietricica turism

În urma campaniei de presă a săptămînalului Mesagerul de Neamț(aici, aici, aici  și în multe alte locuri pe site și în ziar), Consiliul Județean Neamț a hotărît să trimită auditul la Centrul ”Carmen Saeculare” din Piatra Neamț. Hotărîrea a fost luată pe cînd șeful drag al Danei Macsim se afla în concediu medical și Mircea Pintilie se săturase să fie luat peste picior de consilierii județeani, indiferent de culoare politică, cum că și el ar proteja-o pe directoarea plagiat . Cu puțină întîrziere, ca să aibă timp directoarea să mai facă ordine în hîrtii. Pentru ca cei de la audit să nu aibe motiv că nu țtiu ce să controleze, le amintim cîteva aspecte demne de luat în seamă.

În atenția corpului de audit al  Consiliului Județean

Posibile încalcari ale legilor in vigoare, abuzuri și fraude:

* ROF(Regulament de Organizare și  Functionare) si ROI (Regulament de Ordine Interioara) nu au fost actualizate  în conf. cu OUG 118/2006, ORDIN 2193/2004, Norme 2883/2003,HG 442/1994, Legea 212/2002 și Legea 477/2004.

*CONTRACTUL DE MANAGEMENT – inexistent ? / ilegal ? nu are numar de înregistrare/ intrare de comunicare a acestuia la Centru. Nu are stampila si nu are prevăzut salariul managerului.

*Acordare ilegala de viza CFP pentru Țolea Ioan – pensionar – și Diaconu Stefania – salariata la altă unitate. Ei lucreaza pe baza de conventii civile , fara contract de munca .Vezi Anexa 8 la Ord.522/2003, Manualul de Control Financiar Preventiv emis de Directia generala de control financiar preventive din cadul M.F.P.

*Incheiere Conventii civile si acte aditionale la Conventii civile – Tolea Ioan si Diaconu Stefania – prin incalcarea legilor. Plata se face, gresit si ilegal, din fondul de salarii si nu din fondul pentru activitati. Tolea Ioan si-a marit “salariul” fara o baza legala.

*Plati activitati fara aprobari legale (Concert la Vacante Muzicale in Municipiul Roman)

*Achizitii servicii scena si sonorizare la Vacante Muzicale fara formalitati legale.

*Lipsa aprobarii in Consiliul de administratie a programelor,proiectelor si bugetelor.

*Lipsa mandate director interimar (interimat 01.04.2010 – iunie 2011 – un an si trei luni)

– Documente financiar-contabile,administrative,de gestiune,de functionare,de concediere semnate in afara perioadei legale de interimat,conf. OUG 189/2008

– Concedieri si modificari salariale nelegale

– Initiere si provocare de actiuni in justitie nejustificate, cheltuieli de judecata pentru temeiuri lipsite de legalitate.

-Desemnare ilegala de completare REVISAL a unei persoane (Diaconu Stefania)  neautorizate legal conf. Cod CAEN . Institutia are un angajat cu contract de munca pe postul de inspector de specialitate _ resurse umane –(Amariucai Nicoleta) ce indeplineste conditiile legale sa indeplineasca aceasta functie

*S-a refuzat negocierea Contractului Colectiv de Munca la nivel de institutie care este o obligatie expresa a angajatorului (Legea 62/2011 si Legea 53/2003).

*Stat de Functii,Organigrama si Stat de Personal intocmite pe legi si    ordonante ABROGATE (OUG 10/2008) de 3 ani si propuse spre promovare la Consiliul Judetean fara aprobarea Consiliului de Administratie.

*Lipsa acte Aditionale la contractele de munca privind modificarile intervenite in raporturile de munca.

 1. Modificari ale raporturilor de munca,reduceri salariale unilaterale,necomunicate,neinsusite –prin semnatura- de salariati ,conf.art.17 Legea 53/2003.
 2. Retineri din salarii fara temei legal in perioada aprilie 2010 -2012 (art.169 din Legea 53/2003)
 3. Viramente obligatorii la salarii – retinute prin stopaj la sursa- necomunicate si nevirate la bugetul statului (recalculare salarii pentru Bindila Constantin ,conf. hotararii judecatoresti irevocabila).
 4. Neexecutarea hotararilor judecatoresti irevocabile,rfefuz recalculare salarii si acordare  a drepturilor salariale cuvenite ca urmare a anularii actelor aditionale la C.I.M. pentru Bandila Daniela,Gheorghiu Adrian, Gheorghiu Anca etc.
 5. Nu exista viza medicala obligatorie sofer Roger Constantin.
 6. Lipsa  ATESTAT PERSOANA DESEMNATA CU TRANSPORTUL RUTIER (Persoana desemnata , Hima Constantin, nu are studii medii conform prevederilor legale pentru aceasta functie.)
 7. Refuz comunicare kilometri parcursi la mijloacele de transport. Rogin Constantin refuza parcarea autoturismului institutiei in curtea acesteia si o parcheaza la domiciliu.
 8. Insusirea de competente si delegari cu incalcarea prevederilor legale : TOLEA IOAN – pensionar,cu conventie civila- semneaza si pentru BUN DE PLATA, CERTIFICAT IN PRIVINTA REALITATII,REGULARITATII SI LEGALITATII  si aplica si VIZA DE CONTROL FINANCIAR PREVENTIV. Se incalacaa Legea Finantelor Publice, Legea 82/1991, Ordin 522/2003 etc.
 9. Nu se aplica prevederile legale privind Contractul individual de munca cu criteriile de performanta conforma Legii 53/2003,Legii-cadru 330/2009 si Legii- cadru 284/2010.

SPOR LA CONTROL!

5 COMENTARII

 1. Curvustina asta e adusa de Stefan istetilor.Credeti ca numAI la ea e harababura? La CJ si Primarii e la fel……………Peste tot e brambureala la contractele de munca la stat
  MUlti prosti pusi directori..cine sa le aiba cu contractele de munca si fisele dE post corect intcmite?

 2. Audit, ziceţi ? Hai sictir… Cine ăia de la CJ ? Câinii docili a lu’ tătucu Pruteanu ? Staţi cuminţi, copii… s-a rezolvat problemuţa chiar azi. Cum? …(crioşilor…m m m), bineânţeles cu o vizită în biroul lu’ tătucu. Nu vă amăgiţi că ăia găsesc ceva .., fără deslegare …de la ..înalta poartă.
  NAIVI…

 3. Ati uitat sa mentionati mobilierul de birou directorial, cumparat pe …sestache, sau astia nu verifica si primul an de mandat al tandemului Macsim_Tolea. Or fi avand interdictie…?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.