Omul anului 2011 în sport : GHEORGHE ȘTEFAN

 „Sper să avem mulți campioni la toate sporturile” – G. Ștefan

 Pentru investițiile în sportul nemțean, stadionul Municipal și echipa Ceahlăul, Sala Polivalentă de pe Calea Romanului și extinderea complexului de agrement de pe masivul Cozla, pentru parteneriatele încheiate cu Federația Română de Handbal și Federația Română de Volei, prin care reprezentativele țării noastre au jucat și vor juca și în 2012 la Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan este declarat Omul anului 2011 în sportul nemțean.

 – Mai nou și Dinamo vrea să joace la Piatra Neamț. De ce credeți că stadionul atrage ca un magnet echipele din Liga I?

– Pentru dotările pe care le are și pentru faptul că municipalitatea, Consiliul Local, s-au implicat în susținerea sportului de performanță. Ați văzut, la Vaslui nu s-a întîmplat asta și domnul Porumboiu a fost nevoit să joace meciurile internaționale la Piatra Neamț. Credeți că nu avea destui bani ca să modernizeze stadionul? Ce folos, însă, dacă nu ești sprijinit de oficialități? În plus, publicul nostru este unul fair-play. Nu același lucru se poate spune despre dinamoviști. Cred că mai mult din cauza lor domnul Borcea vrea să mute echipa Dinamo la Piatra Neamț.

 – Și se va întîmpla asta?

– Personal, nu cred că se va muta. Steaua, cînd a plecat din Ghencea, n-a mai avut rezultate. Dinamo nu cred că va pleca din București. Cel mult, se va muta pe Național Arena. A fost doar o amenințare la adresa suporterilor. Oricum, noi sîntem pregătiți să-i primim, chiar dacă asta a dat naștere la speculații.

 – Cum decurge modernizarea stadionului?

– În parametrii normali. Este o lucrare impusă de regulamentele FIFA și UEFA. Vom termina la anul, sper. Deocamdată vremea ne ajută în această lună.

 -Și echipa?

– Echipa a încheiat anul pe locul 10, cum ne așteptam cu toții. Eu zic că n-a fost rău, dar puteam să acumulăm mai multe puncte. E un prim pas în atingerea obiectivului de a rămîne în prima ligă. Apoi, vom încerca să abordăm altfel viitorul campionat.

 – Vă felicitați pentru aducerea ca antrenor a lui Costel Enache?

– Trebuia să-l aduc mai devreme, dar mi s-a tot spus că nu e copt pentru Liga I. E un antrenor bun și face echipă cu foștii colegi de echipă. Nu mai schimbăm antrenorii ca pe rufe murdare și stabilitatea echipei de tehnicieni dă încredere jucătorilor.

– Sala Polivalentă parea la un moment dat un obiectiv prea greu de realizat.

– Da. Proiectul a fost unul care a necesitat multe resurse. Primăria s-a achitat de sarcini și am fost ajutați și de Compania de Investiții, dar și de Guvern. Mă bucur că am reușit s-o înscriem în circuit. Acuma, trebuie să avem și rezultate, dar eu cred că vom avea.

 – Lîngă Sala Polivalentă s-a construit o sală de antrenament. Am înțeles că s-a inaugurat deja.

– Da, cu echipă de copii la minifotbal. E o sală în care se poate foarte bine juca și handbal, dar acum și fetele din liga a doua vor să joace meciurile în sala mare. Mîine-poimîine, poate vedem meciuri din prima ligă în sala mare, dacă fetele vor reveni în Liga Națională.

 – Nu e greu de susținut atîtea echipe în prima ligă?

– E bine că fiecare vrea să facă performanță. Noi îi sprijinim pe toți cei care au în plan performanța la nivel intern și internațional.

 – Piatra Neamțul poate deveni și un oraș căutat iarna?

– Investițiile de pe masivul Cozla sînt făcute pentru a atrage turiștii și practicanții sporturilor de iarnă. Mai avem în plan contrucția a două pîrtii de schi, iar patinoarul din ștrand sper sa fie și el arhiplin. Sînt modalități de petrecere a vacanțelor într-un mod plăcut, dar se pot organiza întreceri sportive la diferite discipline.

 – E posibil să joace echipa orașului în prima ligă la handbal masculin?

– Noi credem în acest proiect, al revenirii handbalului în prima ligă. Rămîne să vedem și pe cine ne bazăm. Domnul Otto Hell e dispus să ne ajute, atunci și noi vom sprijini promovarea, dacă se dorește așa ceva. Sper ca echipa să fie ajutată de oamenii potenți, pentru că prin sport dăm o șansă de afirmare talentelor locale, iar la nivel de juniori avem potențial. Avem și la volei și ați văzut ce volei practică, atît băieții, cît și fetele de la Unic.

 – Mulțumit de anul 2011, în plan sportiv?

– În mare parte. Se putea și mai bine, dar e o realizare ca într-un an, 2011, în care am fost afectați cu toții de criza mondială, am reușit să investim în sport, iar sportul înseamnă viață. Sănătate. Bazele sportive nu le ia Ștefan cu el, ci rămîn pentru toți iubitorii sportului, indiferent dacă sînt copii, juniori, sau seniori.

 – Anul 2012 se anunță din nou plin de rezultate. Credeți?

– Depinde de ce-și dorește fiecare. Dacă-ți propui puțin, puțin realizezi. Eu sper să avem mulți campioni la toate sporturile și să ne mîndrim cu ei. Nu se anunță un an ușor, dar nimic nu se face fără antrenamente suținute. Eu doresc tuturor celor implicați în fenomenul sportiv tradiționalul „La mulți ani!”, multă sănătate și putere de muncă. Sărbători fericite și dumneavoastră, celor din presă, și să aveți cît mai multe subiecte și performanțe de comentat în 2012.

 Cristi Soroceanu

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *