Victorie fără glorie: am scăpat de Mihaela Ignatovici Lazăr!

pietricica turism

Se spune că revenirea din concediu a preşedintelui Vasile Pruteanu ar fi făcut o primă „victimă” în persoana Mihaelei Ignatovici Lazăr, secretarul judeţului. E nimeni alta decît partenera lui de nădejde – dovedită cu acte în regulă – în toate „manoperele” care implică Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi Consiliul judeţean cel puţin în afacerile familiei Pruteanu. Pentru conformitate, o parte din dovezi le găsiţi aici, aici, aici  Asta fără a omite şi acoperirea directă a abuzivei MIL, păstrată în funcţie după limita de pensionare, după cum vedeţi  aici. Capacul pare a fi fost pus de scandalul diplomatic germano-român ce stă să explodeze, după cum aflaţi de aici.

În realitate, Pruteanu nu a revenit la lucru – a fost doar într-o vizită de lucru pe la CJ. El se află pînă la începutul lunii februarie în concediu medical şi nu a prezentat vreun document legal din care să rezulte scurtarea concediului cu pricina. Cu alte cuvinte, poate oferă cineva măcar explicaţii pentru cheltuielile efectuate cu amenajarea prematură a biroului de la parterul Palatului Administrativ. Cît priveşte tentativa de a prelua frîiele deţinute legal de vicele Mircea Pintilie, se confirmă că ridicolul şi aberaţia ţin de natura celui care şi-a îmbogăţit ilegal fiica farmacistă pe banii noştri. Iar presiunea legată de votarea unui buget judeţean pe care nu l-a negociat el îşi spune cuvîntul. Fără pîrghii de influenţare a primarilor de comune, Pruteanu se poate preocupa liniştit de recuperarea genunchiului.

Pe de altă parte, se acreditează ideea falsă a plecării MIL la pensie pe fondul unor contre cu Pruteanu. Eronat! MIL este deja pensionară, are dosar în regulă, dar activitatea ei a fost prelungită prin dispoziţia lui Pruteanu. Ca urmare, ori se revoca dispoziţia (asta putea s-o facă liniştit interimarul Pintilie, dar n-a avut curaj!), ori demisiona ea. Potrivit surselor noastre de încredere din CJ, tot circul de luni, duminică şi sîmbătă a ţinut de disperarea MIL de a se pune la dispoziţia oricui îi garanta supravieţuirea în funcţie. Ea demisionase de fapt încă de vineri!

Dramatic pentru situaţia actuală din CJ Neamţ, în afară de autobăgarea în seamă a lui Pruteanu, este că nu s-a găsit altă soluţie pentru interimat ca secretar al judeţului decît Cristina Mititelu, eterna pupilă a MIL, cunoscătoare de Drept via Legis şi LexExpert, , altfel decăzută cu temei de la Direcţia juridică pe motiv de însănătoşire a organigramei consiliului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.