Repartiția locuințelor ANL produce victime în Piatra Neamț

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată a inculpatului CORFU MARIUS ADRIAN, arestat în lipsă, acuzat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată.  În perioada 2007 – 2009, în mod repetat, inculpatul Corfu Marius Adrian a pretins și primit de la 17 persoane vătămate/părți civile diferite sume de bani cuprinse între 1.500 euro – 4.000 euro și între 700 lei – 9.800 lei, în total 45.400 euro și 65.460 lei.

În schimbul acestor sume de bani, inculpatul a asigurat persoanele respective că are influență asupra unor funcționari din cadrul Primăriei municipiului Piatra Neamț, cu atribuțiuni pe linia întocmirii documentației și repartizării locuințelor A.N.L. și cu ajutorul cărora le poate facilita obținerea unor locuințe – apartamente – din fondul A.N.L.  Mai mult, pentru a le întări convingerea celor care s-au arătat interesați de obținerea unor astfel de locuințe, inculpatul Corfu Marius Adrian le-a solicitat documentația completă necesară întocmirii dosarelor în vederea repartizării locuințelor ANL.
În cazul unora dintre aceste persoane vătămate de la care a pretins și primit diferite sume de bani, inculpatul le-a indicat la fața locului și blocul ANL în care urmau să primească repartiția apartamentului.
Din luna septembrie 2009 inculpatul a părăsit teritoriul României, stabilindu-se în Italia.
Acuzațiile formulate împotriva sa, probatoriile invocate la emiterea mandatelor și împrejurarea că autoritățile române solicită predarea sa în vederea efectuării urmăririi penale i-au fost aduse la cunoștință inculpatului, în mod nemijlocit, de către Curtea de Apel Genova. Cu toate acestea inculpatul s-a sustras și măsurilor dispuse de instanța italiană fugind de la reședința din acest stat.  Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamț.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *