Țâță a fost prins într-un hotel din Cluj Napoca

aleho

adrian-tata-botez-01Adrian Marin Botez a fost prins, astăzi, într-un hotel din Cluj-Napoca, unde se afla, într-o cameră, în compania unei femei. Polițiștii de la Direcția de Investigații Criminale, Direcția Operațiuni Speciale și luptătorii de la Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul IGPR au înconjurat imobilul și l-au capturat pe cunoscutul Țâță, fără niciun fel de incidente.

Interlopul era dat în urmărire internațională după ce, în luna mai a anului trecut, a fost eliberat de polițiștii de la Arestul Capitalei, în loc să fie dus într-un penitenciar, unde să-și ispășească pedeapsa. În ziua în care a fost pus în libertate, Adrian Marin Botez (37 de ani) tocmai fusese condamnat definitiv la 12 ani de închisoare, pentru tentativă de omor deosebit de grav. Pe 14 februarie 2011, Țâță și locotenenții lui l-au atacat pe Puiu Mironescu la bariera de la Lilieci și l-au zdrobit în bătaie. Toți cei care au participat la tentativa de omor au fost arestați, mai puțin Țâță, care a dispărut din județ și a primit mandat de arestare în lipsă. A fost prins abia pe 20 mai 2014 și a stat după gratii până la sfârșitul lunii iunie, când polițiștii au citit, separat, sentința Înaltei Curți de Casație și Justiție și au înțeles-o în grup: în loc să scadă din pedeapsa de 12 ani durata detenției, i-au dat drumul. Acum, bine ar fi ca Țâță, care tocmai este transportat spre București, să fie încarcerat într-un loc păzit de oameni care înțeleg ce scrie într-un mandat de arestare.

Conform comunicatului IGPR, în cadrul operațiunii de capturare de astăzi, „polițiștii au depistat 8 persoane, despre care există suspiciunea rezonabilă că i-ar fi acordat sprijin celui în cauză, pentru a se sustrage de la executarea pedepsei, urmând a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de favorizarea infractorului”. Reprezentanții Biroului de presă al Poliției Române nu dețineau alte date și nu au putut preciza dacă printre cele 8 persoane se numără și gardienii de la Arestul Poliției Capitalei.

C. MIRCEA

 

pietricica turism

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.