Aurelia Simionică: “PNL a denaturat voința electoratului din iunie 2012”

simionica (6)Având în vedere situația creată în Consiliul Local al Municipiului Piatra Neamț în ședința din 30.04.2015 considerăm necesar să clarificăm câteva aspecte:

– evoluția evenimentelor din Primăria Piatra Neamț a impus la nivelul Consiliului Local o colaborare a tuturor grupurilor politice. P.S.D. a aderat conștient de situația dificilă în care se află comunitatea.

– implicarea în stabilitatea Consiliului Local și în activitatea administrativă a P.S.D. a fost majoră, fiind și singurul grup politic stabil.

– trădarea pactului U.S.L. de către liberali, precum și utilizarea mascării orientării politice sub titulatura de “independenți” a unor consilieri locali, a creat premizele denaturării voinței exprimate de alegători în iunie 2012.

– moral față de alegătorii noștri și în concordanță cu implicarea P.S.D. în Consliul Local și administrație era să ne asumăm răspunderea, dar și realizările.

– am propus și am încercat să păstrăm același echilibru în Consiliul Local – P.S.D., P.N.L., independenți – deci unde a fost trădarea invocată de P.N.L.? Poate în rândul “independenților” care au promis susținerea proiectului și la vot au trădat? Cu ce preț?

– utilizând acceași practică de victimizare, P.N.L. a folosit toate metodele pentru a păstra controlul asupra Consiliului Local preluând toate pârghiile administrației locale, deși la alegerile din 2012 au intrat în Consiliul Local cu 4 consilieri locali și aceia în formula U.S.L.!

– în cadrul ședinței din 30.04.2015 P.N.L. a aplicat o interpretare proprie a prevederilor lg. 215/2001 și prin amendament la proiectul nostru a propus schimbarea viceprimarului P.S.D. cu un viceprimar P.N.L. eliminând obiectul inițial al hotărârii 35. Acesta ar fi trebuit supus la vot în forma inițială, iar P.N.L. trebuia să inițieze un proiect propriu. Și pentru siguranță, consilierul local propus și susținut de P.N.L. ca viceprimar, a numărat voturile făcând parte din comisia de validare, fără a se retrage anterior. Și tot ca o dovadă a seriozității, în aceeași zi și-a dat demisia!

– grupul P.S.D. va continua și din opoziție să sprijine Consiliul Local și administrația, responsabil și asumat; personal voi acorda susținere pentru proiectele în favoarea orașului, inclusiv pentru finalizarea celor începute în calitatea de viceprimar.

Mulțumesc celor care și-au manifestat susținerea în această perioadă, rămân un om de stânga și îmi doresc un oraș dezvoltat armonios pentru toți locuitorii, administrat conform voinței acestora, cu o conducere transparentă și echilibrată.

Organizația Municipală P.S.D. Piatra Neamț                                                                                     Președinte Simionică Aurelia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.