Peste 1.000 de turiști pe Ceahlău! Unul a leșinat!

pietricica turism

ascensiuneMinivacanța de Rusalii a umplut Stațiunea Durău de turiști, mulți dintre ei bugetari, care au vrut să profite de ziua liberă în plus și au urcat pe munte. Deși la Dochia este încă foarte frig noaptea (2-5 grade), iar ziua temperaturile nu prea sar de 14 grade, oamenii nu s-au descurajat, s-au echipat și au pornit în ascensiune. Cei mai mulți erau bine din punct de vedere fizic, așa că n-au avut probleme, însă a fost și un caz de leșin pe traseul Durău-Duruitoarea.

“Era un băiat cu o problemă renală, genul de adolescent care-și petrece mai tot timpul în fața calculatorului și care face față cu greu efortului pe care-l presupune o ascensiune”, a declarat Raul Papalicef, șeful Serviciului Salvamont Neamț.

“Condiția fizică și rezistența la efort am constatat că sunt probleme foarte serioase ale tinerei generații, care a cam renunțat la orele de sport de la școală în favoarea matematicii sau a altor materii. Mi se pare totuși nepermis ca nici măcar o oră de sport pe săptămână să nu se mai facă în școli. Rezistența organismului scade și, evident, când apare vreun virus în colectivitate, toată lumea e răpusă. Tinerii ăștia devin niște adulți fragili, care nu-și pot permite aproape niciun fel de mișcare”.

În afară de intervenția dintre Durău și Duruitoarea, salvamontiștii au mai avut un singur caz, minor: un copil cu o plagă tăiată la mână, care a fost dezinfectat și pansat pe loc, la Dochia.

În rest, vreme bună și lume multă, astfel că în Durău cu greu se mai putea găsi un loc de parcare. Și, spre bucuria întreprinzătorilor locali, de data asta inspectorii ANAF n-au mai călcat prin stațiune. (C. MIRCEA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.