Iacoban și acreditarea Spitalului: ”Din semnalele pe care le am, concluziile echipei vor fi pozitive. ”

piatra-neamt-spitalul-municipalConstantin Iacoban, președintele Consiliului Județean Neamț, a dat o veste proastă celor care fac totul o schimbare bruscă și brutală la conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Arătam acum câteva zile că au existat mai multe coincidențe care s-au manifestat imediat înainte de sosirea comisiei de acreditare și pe timpul cât aceasta își face treaba. În conferința de presă de vineri, Iacoban a declarat că acreditarea: ”e în plin proces zilele acestea. Pe 13 iulie, vom avea concluziile echipei venite să verifice condițiile. Probabil vom avea și un program de rezolvat neconformitățile care vor fi găsite, dar, din semnalele pe care le am, concluziile echipei vor fi pozitive.

Constantin IacobanProblema acreditării nu este importantă doar pentru spitalul Județean, aceeași problemă existând și la Roman și Târgu Neamț: ”Revenind la acreditare, mă bucură că putem s-o facem acum, e importantă pentru contractul cu Casa de Asigurări, pentru serviciile acordate cetățenilor. Și nu mă refer doar la Spitalul Județean. Și la Târgu Neamț de aceea am dat 30.000 de lei pentru sistemul de avertizare, la Roman, la fel, gândim împreună cu primăria, lucrări de reabilitare a unor secții, inclusiv la nivel de acoperiș.”

În privința spitalului de la Piatra Neamț Iacoban a ridicat o problemă pe care nimeni nu a luat-o în calcul până acum, o contribuție a Primăriei locale la partea de dotări a spitalului sau măcar la cea de utilități:” Am discutat și cu dl. Dragoș Chitic, în ideea ca și Primăria Piatra Neamț să susțină Spitalul Județean, fiindcă sunt mulți locuitori ai municipiului care primesc servicii medicale la spitalul județean. Dl. Chitic mi-a vorbit de creditele în derulare, că au ratele, că au penalitățile de plătit la E-On, despre cât de greu se echilibrează, bugetar vorbind.”

Cinstit vorbind, la câți bani s-au aruncat pentru asocieri aiuristice și pentru buzunarele fără fund ale celor care au gestionat banii Primăriei dați pentru fotbal, niște bani pentru spital ar fi fost mult mai bine veniți.

V.B.

One comment

  • Nelu

    iulie 4, 2015 at 1:14 pm

    ACREDITREA ESTE UN CONGLOMERAT DE HARTII SCRISE AIUREA SI CARE REPREZINTA IN FINAL O FORMA FARA FOND.PROBLEMA NU ESTE CEEA CE SCRIE IN ACESTE DOSARE CI FAPTUL CA NU SE APLICA .DECI..banii dati pe consultanta la acreditare sunt dati degeaba.TREBUIE ACREDITAT SI MANAGEMENTUL ACESTOR SPITALE,IN RAPORT CU CINE SI CU EA?? CU UE IN NICI UN CAZ!ASTEA SUNT FORME FARA CONTINUT CARE NU VOR CIVILIZA ACTUL MEDICAL IN RAPORT CU CETATENII.COMPETENTA IN SPITALE VA FI ACEEASI ,AVAND IN PLUS NISTE DOSARE, CARE SE VOR SCOATE LA INAINTARE DOAR IN CAZ DE PROCES DE MALPRAXIS.ACOLO S E VA CONSTATA CA NU SUNT APLICABILE LA NICIUN FEL DE ANCHETA SI TREABA VA FI EXACT CA SI INAINTE DE ACREDITARE.,numai ca s-au dat cam 35000 euro taxe la firma de consultanta.N REST…..NIMIC!

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *