Apa Serv închide robinetul!

Întâmplător (sau nu), cu argumentul real al secetei, Apa Serv anunță exact la o zi după ce a eșuat o primă tentativă de mărire a prețului apei, că restricționează alimentarea cu apă potabilă a unor comune și, chiar, închide de tot robinetul în altele.

Anunțul, plasat foarte strategic pe Facebook și pe foarte accesatul site al companiei, afectează comunele Agapia, Bălțătești și Grumăzești, dar și Răucești, Vânători și orașul Târgu Neamț. Și, probabil, restricționările se vor extinde pe perioada secetei, pentru că societatea județeană își ia, drept marjă, capacitatea de captare și înmagazinare. Cum sună anunțul companiei județene?

”Compania Județeană APA SERV S.A. anunță utilizatorii serviciilor de alimentare cu apă, urmare a secetei generate de lipsa precipitațiilor, a temperaturilor foarte ridicate și a nivelului scăzut de apă în puțurile de captare, se impune restricționarea furnizării apei potabile începând cu data de 12.08.2015, în comunele:
-Răucești între orele 11:00 – 16:00,
-Vânători între orele 21:00 – 06:00.
Apa se va furniza cu presiune redusă, iar în localitățile Agapia, Bălțătești și Grumăzești nu va fi deloc în această perioadă.
Perioada de restricționare a furnizării apei este nedeterminată, în funcție de consumul zilnic și de posibilitatea acumulării apei în rezervoare. Zilnic se va monitoriza activitatea de captare și înmagazinare pentru o eventuală modificare a programului de furnizare a apei.
Conducerea societății face apel către consumatori, prin care solicită să utilizeze apa potabilă doar în scopurile prevăzute în contractul de furnizare/prestare a serviciul de alimentare cu apă-canal, respectiv în scopuri gospodărești și de uz casnic și să evite folosirea apei potabile în alte scopuri, cum ar fi: udatul grădinilor, teraselor, curților, pavajelor,etc, astfel încât să poată fi posibilă reluarea furnizării în regim continuu”.

Președintele Consiliului Județean, Constantin Iacoban, are, în această privință, o poziție tranșantă: ”Este treaba lor, vor răspunde!”.

”Știu că s-au impus anumite restricții la Târgu Neamț, nu știam de comune. Probabil ei au argumente, dată fiind situația generată de condițiile climatice. Ei au acolo o conducere executivă, au Adunarea Generală a Acționarilor și au ADI Aqua Neamț și vor răspunde, în fața oamenilor și a celor care-i dirijează”, a adăugat Iacoban.

2 comments

 • Flavia

  august 13, 2015 at 9:41 am

  E greu fara apa mai ales pe caldurile astea.

  Răspuns

 • alexa

  august 14, 2015 at 8:00 pm

  Nu este suficient sa plangem ca babele ca e greu fara apa,ci trebuie sa luam de gat toata coducerea apa serv si data afara pentru incapacitate de a lua decizii corecte astfel:
  In loc sa extinda instalatile de apa in toate satele care nu o doresc avand surs propie si nusant de acord cu plata c/v la cele mai mari preturi si prin care cresc pierderile de apa ,trebuia in primul rand sa reduca pierderile la 10-15% prin alocarea de fonduri pentru schimbarea instalatilor uzate ,sa elimine pierdeile din blocuri realizand contorizarea si facturarea individuala la apa recesi dupa aceia sa prevada extinderea la toate satele avand asigurata apa pentru populatie ,dar aceasta conducere are alte prioritati dezavantajoase pentru populatie.Domnule Presedinte C.J.Neamt luati urgent masurile care se impun in aceasta criza de apa si nu lasati conducerea apa serv sa spuna povesti.
  Un cetatean indignat

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *