Control prelungit la Inspectoratul Școlar Neamț

isj 2014Cele două doamne venite să facă verificări în ceea ce se poate numi ”Dosarul Transferurilor de elevi la licee” au băgat Inspectoratul Școlar Județean Neamț în prelungiri. Controlul s-a desfășurat pe tot parcursul zilei de astăzi, 19 august și, deși se vehicula că joi, 20 august, concluziile vor fi formulate într-un raport, volumul mare de documente solicitate de comisie arată că este foarte probabil să se mai întârzie. La finalul programului obișnuit de lucru al instituției, comisia încă era la treabă și verifica hârtii. Pe de altă parte, cel puțin până acum, cele două doamne din Buzău au demonstrat deja că, atunci când vine vorba să-și îndeplinească atribuțiile de control, sunt de cursă lungă. Asta nu face decât să sporească emoțiile și nerăbdarea în rândul celor din IȘJ Neamț.

 

3 comments

 • Alungitul

  august 19, 2015 at 9:27 pm

  Oare chiar asa sa fie???? Se pare ca se va scurta mandatul lui stan…… prietenii stieeeeeeeeeeee!!!!!!!!

  Răspuns

 • Gigi

  august 20, 2015 at 7:44 am

  Sa VEDEM rezultatul anchetei și măsurile luate. Este nedem ce s-a făcut. Unii copii au muncit să ajungă la un LICEU bun, alții au ajuns prin transfer. Am verificat personal, TOTI cei transferați la Colegiul Roman Vodă, au medii mai mici decit ultima medie de admitre. Rusinica!

  Răspuns

 • Lena

  august 20, 2015 at 4:20 pm

  Conform Mediafax
  Ministrul Educaţiei a vorbit şi despre rezultatele controlului făcut în judeţul Neamţ, unde au fost înregistrate 240 de cereri de transfer la clasa IX-a, iar dintre acestea 160 au fost aprobate de ISJ, doar 20 respectând criteriul de medie.

  “În judeţul Neamţ au fost 240 de cereri, 160 au fost aprobate, 20 au respectat criteriul de medie, restul de 140 nu au respectat criteriul de medie. Trei din cele 140 au fost cazuri medicale, alte şase situaţii au fost de gemeni, deci zece cazuri au justificare din cele 140 care nu au respectat criteriul de medie, rămân 130 de cazuri care nu au justificare în opinia Corpului de control”, a mai spus Cîmpeanu.

  Ministrul Educaţiei a declarat că, la ISJ Neamţ, inspectorul general şcolar este promovat prin concurs, deci nu se pot lua “măsuri instantanee”, ca la Bihor şi Prahova, dar se derulează cercetarea disciplinară, iar în funcţie de concluzii, se vor lua măsurile care se impun.

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *