Monahul Teodot de la Petru-Vodă lovește din nou: cere demisia Patriarhului Daniel!

Marius Rogojină, cel mult mai cunoscut ca fiind monahul Teodot de la Mănăstirea Petru-Vodă, reține din nou capul de afiș al opiniei publice, în special a celei sensibilizate de problema națională, creștină, ortodoxă și amenințările care par să se abată asupră-i odată cu valul de refugiați islamiști.

Părintele Teodot a scris o scrisoare și a distribuit-o în spațiul public.

teodot3«Prea Fericite Patriarh Daniel,

Mai întâi de toate ținem să vă reamintim că Biserica Ortodoxă Română, al cărei cap viu este Domnul Dumnezeu și Mântuitorul nostru Iisus Hristos nu este un cult religios oarecare din România, ci este Biserica Neamului Românesc, numită mamă de marele poet Mihai Eminescu.

A mărturisi Adevărul nu înseamnă a defăima sau a învrăjbi. Știm cu toții că Hristos Iisus este Adevărul absolut întrupat. Islamul este o erezie, un sincretism între creștinism și iudaism, și care orice altă erezie duce în iad. Terenul cu pricina acordat ilegal comunității musulmane fără consultarea poporului român este un teren ce a aparținut familiei martirilor brâncoveni!

Anul trecut, 2014, l-ați închinat Sfinților Martiri Brâncoveni, iar anul acesta, 2015, susțineți construirea unei mega-moschei pe pământul sfinților mari mucenici. Oare ce răspuns veți da la Judecată în fața marilor martiri brâncoveni?

A se construi în orașul Brâncovenilor, decapitați de musulmani, o mega-moschee, considerăm a fi una dintre cele mai mari blasfemii la care vă faceți părtaș dimpreună cu colaboratorii dvs. din clasa politică!

Vă atragem atenția că de multă vreme v-ați abătut de la învățătura Sfinților Părinți și de la faptele Sfinților Voievozi Români!

Faptele și atitudinile apostate și anti-românești ale dvs. și ale colaboratorilor nu pot avea alt efect decât atragerea blestemului și a mâniei lui Dumnezeu!

Când ați fost ales patriarh ați afirmat (există înregistrare video) că nu veți putea să conduceți Biserica decât cu sprijinul și sfatul tuturor membrilor Bisericii. Pe cine ați consultat din Biserică în această gravă problemă?

Știm cu toții că de mai multă vreme sunteți principalul propovăduitor și susținător al ecumenismului în România, numit de sfântul Iustin Popovici și de către părintele teolog Dumitru Stăniloae erezia ereziilor sau panerezia secolului. Problema mega-moscheei se încadrează la ecumenismul inter-religios.

Cunoaștem faptele dvs. imorale, cunoaștem apartenența dvs. la această organizație criminală numită masonerie, unde ați ajuns până la gradul 33!

Cunoaștem teroarea în care țineți preoțimea ortodoxă românească prin taxe, șantaje, amenințări, caterisiri ș.a.m.d.!

Noi ne desolidarizăm de toate ereziile și de toate faptele dvs. apostate și anti-românești! Ne este rușine cu dvs. și nu ne reprezentați demn Biserica!

Pentru toate acestea și altele asemănătoare acestora vă cerem insistent prezentarea de urgență a demisiei din toate funcțiile deținute până acum; retragerea într-o mănăstire în vederea plângerii păcatelor, deși un ierarh contemporan, vrednic de cinstire (n.n. IPS Serafim de Pireu) a afirmat în legătură cu faptele apostate ale ecumeniștilor că nici măcar o mucenicie nu mai poate spăla asemenea păcat. Totuși mila lui Dumnezeu este nesfârșită. Au existat în istoria Bisericii episcopi care de frică au trecut la islam, dar la un moment dat pentru rugăciunile mucenicilor s-au întors și au primit și ei cununa mucenicilor. Încă, în istoria Bisericii Ortodoxe Române a existat un ierarh, mitropolitul Irineu Mihălcescu al Moldovei, care înainte de preoție a fost mason, dar la sfârșit s-a lepădat de masonerie, a scris împotriva ei și s-a mântuit.

În fața istoriei Europei or să ne judece ungurii, care sunt eretici, dar care nu primesc refugiați musulmani.

A început procesul de islamizare a Europei! Să stăm fermi împotrivă și să nu ne facem părtași distrugerii noastre ca neam românesc! Către toți românii din țară și străinătate spunem: Hristos nu va fi învins niciodată, așa că nu te teme turmă mică!

Monah Teodot, schimonah Ieremia și un grup de preoți și credincioși
17 septembrie 2015»

Așa cum pare să ne fi obișnuit și în trecut, acțiunile sale par o tentativă de a șoca, probabil în ideea de a genera reacții. Momentul dezgropării părintelui Calciu Dumitreasa, în care Teodot a fost ”eroul” principal, aparent sfidând ordinea de drept dintr-o mănăstire precum Petru-Vodă, a fost elocvent în acest sens. Ce surprinde cu adevărat este faptul că, atunci, mai-marii Bisericii Ortodoxe l-au tolerat și mult timp după el și-a mai făcut veacul prin mănăstiri. În acest moment, el este, potrivit unui comunicat al Patriarhiei, ”un exclus din obștea mănăstirii Petru-Vodă”. Întrebarea firească este dacă face parte din obștea altei mănăstiri și, dacă nu, cum își arogă calitatea de monah. Nici până în ziua de azi nu avem o urmare legală a profanării mormântului părintelui Calciu. Nimeni – și ne referim aici la mănăstirea Petru-Vodă, la Mitropolia Moldovei și Bucovinei – nu a explicat credincioșilor ce măsuri s-au luat, ce plângeri s-au făcut către instituțiile statului, pentru a preîntâmpina asemenea fapte. Nu întâmplător, probabil pe modelul Teodot, s-a încercat (și reușit) profanarea mormântului lui Arsenie Boca. Lipsa reacțiilor Bisericii Ortodoxe Române poate să ducă cu gândul, acum, în epoca teoriilor conspiraționiste de tot felul, chiar o subtilă încurajare a unor astfel de gesturi, pentru a crea locuri de pelerinaj și, implicit, generatoare de venituri.

 

4 comments

 • constantin brincoveanu

  septembrie 22, 2015 at 2:31 am

  Felicitari curajuosule monah.Ma tem sa nu te duca la peire masonii.
  Ei sunt capii care vor distruge lumea.Tot ce ai spus este purul adevar.
  Locuiesc foarte departe de tara dar, poate voi reusi sa ma primesti cindva la o spovedanie .La sfintiia Ta sunt sigur ca imi voi spune liber pacatele si voi fi fericit .Multa sanatate iti doresc.

  Răspuns

 • mishu

  septembrie 23, 2015 at 9:08 am

  si diavolul spune ca-i iubeste pe oameni. totusi, unde e adevarul in povestea asta ? e greu sa-l ghicesti din spatele unui monitor. eu tind sa cred ca patriarhul Daniel nu are nicio treaba cu nebuniile de care spune acest om.

  Răspuns

 • Ioan

  august 16, 2016 at 7:11 am

  Au fost, sunt și v-or fi Sfinți Ioan apostoli și prooroci, care Striga in pustie. Putini Creștini URMEAZĂ dreapta credinta, neconfiscata, nemodificata. Ramine unul Dumnezeu Soarele Dreptății și Lumina Vieții.

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *