Curaj maxim: Generalii din Neamț vor să dea Ministerul Educației în judecată

stan_resizeViorel Stan, inspector școlar general al IȘJ Neamț, este dispus să acționeze în judecată Ministerul Educației, după ce s-a arătat nemulțumit de rezultatul contestației în ceea ce privește calificativul acordat de superiori pentru anul școlar trecut.

Reamintim că la evaluare Stan a primit calificativul „Bine” la fel ca prof. Mihai Floroaia, fost inspector anul trecut pentru o scurtă perioadă de timp.

Situația rămâne neschimbată și pentru prof. Elena Laiu, inspector școlar general adjunct, care a primit calificativ „Satisfăcător”.

Consider că activitatea mea per ansamblu este superioară calificativului primit”, a precizat inspectorul Stan.

elena laiuInspectoarea Laiu este și ea hotărâtă să conteste în instanță decizia ministerului, mai ales că rezultatul contestației o pune în situația de a fi monitorizată și reevaluată periodic, la un interval de 3-6 luni.

O să merg mai departe. O să dau în judecată Ministerul Educației. Mai mult nu vreau să comentez”, a afirmat prof. Elena Laiu.

Veștile proaste l-au luat prin surprindere și pe prof. Mihai Floroaia, fostul inspector general adjunct al IȘJ.

Acesta a primit calificativul „bine”, iar după contestație rezultatul a „înghețat”. Și în acest caz, Floroaia a spus că sunt șanse mari să dea în judecată ministerul, pentru că nu are ce să-și reproșeze pentru perioada cât a fost inspector.

isj mihai floroaiaNu am fost anunțat până acum de rezultatul contestației, dar dacă este așa, în proporție de 80%, cred că voi acționa în judecată decizia ministerului. De când sunt în învățământ am primit doar calificativul Foarte bine, iar pentru perioada cât am fost inspector școlar general adjunct consider că mi-am îndeplinit atribuțiunile. De altfel, ministerul este consecvent în ceea ce privește luarea unei decizii. Era de așteptat ca după contestații să nu se schimbe situația”, a spus Floroaia.

Decizia ministerului de a păstra calificativele inspectorilor le încurcă viitorul celor trei inspectori.

Un alt calificativ decât „Foarte bine” înseamnă pentru cei trei imposibilitatea de a ocupa o funcție de conducere în învățământ pentru o perioadă de 5 ani. (Marian TEODOROF)

1 COMENTARIU

  1. Afară cu corupții generali psd din învățământ.ȘI LA SUCEAVA pensionabilul să plece din demnitate ,nu are ce să explice cadrelor.PREA MARE ESTE CORUPȚIA ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL DIN MOLDOVA.Județe sărace unde se profită la maxim pentru o învârteală în învățământ.AFARĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂ!!!!!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.