La Colegiul ”Ștefan cel Mare”, vodca nu și-a făcut efectul

pietricica turism

bal bobociAfișul controversat (detalii aici și aici) despre „after-party-ul” pus la cale de elevii (evident că profesorii nu știau nimic, că nu aveau de unde, nu?) Colegiului Național ”Ștefan cel Mare”, din Târgu Neamț, a atras vizita în interes de serviciu a inspectorilor școlari. La dezbaterile dintre profesori și inspectori, a asistat în calitate oficială și Elena Laiu, generalul adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Neamț. Discuțiile aprinse și acuzatoare, cu reproșuri aduse în primul rând presei, care ”vrea să destabilizeze liniștea și prestigiul colegiului”, au căutat vinovați și l-au găsit: un elev.

În rest, nimeni n-a băut Finlandia și nici nu le-a mirosit nimic a neregulă. Nu știm cu ce au fost serviți inspectorii aflați în control, dar de la generalul Stan am aflat că… „Nu se va da nicio sancțiune. S-a discutat și cu profesorii. Se pare că ei nu au știut de existența acestui afiș. Afișul făcut de un elev de la colegiu, din câte am înțeles, nu a fost distribuit stradal. El a apărut doar în mediul online. Vom monitoriza activitatea de acolo. Nu s-au dispus sancțiuni. Nu va fi scăzută nota la purtare a elevului”.

Trebuie să recunoaștem că politica de mușamalizare a generalului a fost bine însușită de inspectorii respectivi. Să recapitulăm: un elev a făcut un afiș, de capul lui, și l-a distribuit fără știrea profesorilor. Deși tot orașul știa că la Casa culturii se face doar concursul de Miss și Mister, iar paranghelia se face la club! Dar profesorii nu știau, dacă e să credem ce spune dl. Stan, informat, la rândul său, de inspectori, informați, la rândul lor, de profesorii, care, presupunem că au fost informați de elevul care a acceptat să-și asume vina.

Cum de s-a calmat brusc generalul Stan, după ce a aflat despre incidentul de la CN ”Ștefan cel Mare”, asta după ce, în urmă cu câteva zile, pe modelul „m-am indignat și iau măsuri”, a spus că cei implicați vor fi sancționați? Probabil, prietenii și responsabilii din diverse partide și instituții de stat cu oameni de partid ar putea răspunde la întrebare, mai ales că, și de data asta, a fost trimisă la înaintare aceeași Elena Laiu.

Mai rămâne ca Inspectoratul Școlar să ia o măsură binevenită și să schimbe locațiile parangheliilor proprii, de la Seminarul de la Vânători la clubul LGL din aceeași localitate, dacă în ambele locuri se fac promoții specifice. (V.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.