Și liberalii din Neamț vor alegeri anticipate!

Demisia Guvernului Ponta i-a făcut pe liberali să reacționeze, nu așa cum s-ar fi așteptat unii, în sensul grabei PNL de a intra la guvernare, ci într-un mod mai degrabă apropiat cu ”vocea străzii”, respectiv organizarea alegerilor anticipate.

Radu-SurugiuDupă semnalul dat de centru, în Neamț o primă reacție a venit din partea deputatului Radu Surugiu, care susține că ”alegerile anticipate vor stabili clar noua configurație parlamentară pe baza căreia se va forma un nou guvern”.

Susțin decizia luată la nivel central de reprezentanții Partidului Național Liberal, aceea de a susține declanșarea alegerilor anticipate. Apreciez că aceasta este soluția cea mai oportună pentru ca Parlamentul să fie cu adevărat reprezentativ. În noiembrie 2014, românii au votat o altfel de politică, iar politicienii trebuie să țină cont de acest semnal. Prin urmare, clasa politică se află în situația de a răspunde cu adevărat reformării sale, iar aceasta se poate face numai prin declanșarea alegerilor anticipate. Ele vor stabili clar, prin voința electoratului, noua configurație parlamentară pe baza căreia se va forma un nou guvern. Este evident că toți românii – nu numai cei care au protestat – așteaptă cu adevărat o schimbare, politicienii fiind obligați să onoreze această cerere. Sunt convins că alegerile anticipate vor oferi o clasă politică responsabilă pentru România, pentru județele Moldovei și, în special, pentru județul Neamț”, susține Surugiu.

Opțiunea și prudența PNL sunt explicabile și prin faptul că, intrând la guvernare în acest moment, ar găsi un aparat plin cu oamenii PSD, cu care e greu de crezut că ar (mai) putea colabora, iar timpul destul de scurt rămas până la alegerile de anul viitor nu permite nici schimbările (poate necesare), nici activitate în deplin acord cu programul propriu al liberalilor.

(D.O.)

 

 

Radu Surugiu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *