Deșteptarea PNL: ”Începem să contăm!”

Leoreanu si Chitic 1Un comunicat de presă, ajuns în redacții și semnat ”Biroul de comunicare al PNL Neamț”, arată că partidul a ajuns la un nivel în care începe să-și dea seama exact ce și cât reprezintă în Neamț. Și, mai ales, cât nu a reprezentat până acum. Din document aflăm, nota bene, că, în sfârșit, consilierii județeni liberali au făcut corp comun, obținând o distribuire ”echilibrată” a banilor veniți, via Finanțele Publice, la Consiliul Județean. Cum nimeni nu s-a opus la redistribuirea ”echilibrată” și pesediști, peneliști, uneperiști au votat totul în unanimitate, ne gândim că a fost un corp comun al tuturor consilierilor județeni, la care s-a ajuns pe bază de negocieri, speculat acum la nivel de imagine de PNL.

Ce merită consemnat în acest moment este că parcă începe să se simtă mâna consultanților de la Kensington. Nu mai avem în comunicat declarații seci de la copreședinții de partid Cozmanciuc-Drăgan, nici de la senatorul Țapu și sunt scoși în față prezumtivii colectori de voturi, Dragoș Chitic și Laurențiu Leoreanu, adică viitori șefi la PNL Piatra Neamț și Roman. Asta pe principiul să știe lumea cu cine ar trebui să voteze. Declarațiile sunt tot seci și ”protocolar de partid”, dar, oricum, este un pas înainte. Mai rămâne să se aleagă și un șef județean la partid și apoi se poate considera că PNL poate deveni un partener credibil de dialog sau un jucător politic local care joacă în echipament propriu, nu în unul împrumutat de aiurea. (V.B.)

Comunicatul, așa cum a fost el trimis, îl puteți citi în continuare.

Comunicat de presă

Liberalii nemțeni se pregătesc pentru alegerile locale,

iar vocea PNL Neamț începe să conteze în Consiliul Județean

”Astăzi, 9 ianuarie 2016, la Piatra Neamț, a avut loc o întâlnire de lucru

a aleșilor locali liberali din Neamț cu conducerea organizației județene

liberale. Copreședinții PNL Neamț Mugur Cozmanciuc și Alexandru Drăgan, precum și senatorul PNL Eugen Țapu-Nazare s-au întâlnit cu primarii liberali din județ, dar și cu un număr de consilieri județeni și locali ai PNL. Grupul aleșilor locali liberali, în frunte cu primarii din Piatra Neamț și Roman, au discutat cu liderii PNL Neamț despre nevoile de dezvoltare ale comunităților locale din județ, despre resursele necesare acestora, precum și despre pregătirea alegerilor locale din 2016. În cursul întâlnirii s-a ținut și un moment de reculegere pentru primarul Ioan Grădinaru din comuna Dumbrava Roșie, care ieri s-a stins din viață.

Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra Neamț, a spus că discuția a fost foarte utilă și aplicată. „Suntem conștienți de răspunderea noastră ca aleși locali, dar și ca reprezentanți ai PNL în administrația publică locală. O guvernare locală liberală înseamnă o guvernare orientată spre dezvoltarea comunității locale, o guvernare corectă, o guvernare bazată pe angajamente concrete și realizabile”, a punctat primarul Dragoș Chitic.

Primarul de Roman, Laurențiu Leoreanu, a considerat că discuția de început de an reprezintă un start bun pentru echipa liberală nemțeană în 2016. ”Aleșii locali liberali din județul Neamț și-au făcut datoria față de cetățeni. Eu cred că oamenii apreciază munca noastră și au încredere că vom putea realiza și mai multe în viitor. Noi rămânem alături de romașcani, alături de nemțeni și cred că și cetățenii vor fi alături de noi”, a afirmat primarul Laurențiu Leoreanu. Edilul din Roman, care este și liderul aleșilor locali nemțeni, a adăugat că vocea PNL Neamț a început să conteze în Consiliul Județean Neamț atuncicând vine vorba despre distribuirea resurselor financiare ale județului.„Vineri s-au repartizat pe localități cotele financiare de la Consiliul Județean. Consilierii județeni liberali și aleșii noștri locali au făcut corp comun, reușind astfel să determinăm împreună o distribuire echilibrată a acestor cote, fără favoritisme politice. Comunitățile locale trebuie tratate pe criterii obiective”, a spus primarul Laurențiu Leoreanu.”

Biroul de Presă al Organizației Județene PNL Neamț

9 ianuarie 2016

 

adolescenteen news

1 COMENTARIU

  1. PNL e un partid care e sub 20% in Neamt la aceasta data! Cred ca vor mai creste dar nu suficient cat sa se poata spune ca vor castiga alegerile anul asta. Din 80 de localitati in Neamt ,oare PNL o s aia macar 30 de primari????Ma indoiesc ca iau 10…..inclusiv la Piatra neamt vad probleme!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.