TÂRGU NEAMȚ: Daniel Harpa își propune credit pentru Oglinzi

pietricica turism

Luni, 25 ianuarie, la ora 12:00, a avut loc, la Casa Culturii „Ion Creangă” din Târgu Neamț, o dezbatere publică a bugetului local și a listei de investiții pentru anul 2016. Chiar anunțată pe site-ul primăriei și la panoul din fața instituției, dezbaterea nu a stârnit curiozitatea cetățenilor: din cele 25 de persoane prezente, 5 au fost reprezentanți ai unor ONG-uri sau asociații de pensionari. Probabil de vină a fost și ora la care, în mod normal, votanții de rând sunt la serviciu. Au participat primarul Daniel Harpa, viceprimarul Traian Humulescu și doar doi aleși locali: Mihaela Marian și Gheorghe Trofin. S-au mai alăturat juriști din primărie, șefi de departamente și directorul SC Civitas COM SRL Ionel Ungurianu.

„Avem un buget de aproximativ 80 de miliarde lei vechi , iar din acești bani trebuie să mai achităm datoriile care ne-au rămas de la fosta administrație, să plătim salariile angajaților, să facem și investiții. Oricum, față de bugetul local de anul trecut suntem pe minus, asta și datorită faptului că, anul trecut, am avut susținere de la Guvernul Ponta. Plus că, au mai crescut și salariile. Avem nevoie de proiecte pe fonduri europene. Asta e salvarea noastră. Trebuie să achiziționăm locuințe pentru medici. Nu trebuie uitat că, în 4 ani de zile, au venit la Târgu-Neamț aproximativ 400 de miliarde lei vechi, de aproape 5 ori bugetul pe un an al orașului”, a declarat primarul Harpa.

Edilul de Târgu-Neamț a mai precizat că intenționează să propună consilierilor locali preluarea unui credit bancar în valoare de 300 de miliarde lei vechi, bani cu care să se reușească dobândirea calității de acționar majoritar la Stațiunea Oglinzi. (C.T. STURZU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.