GALERIE FOTO Protest al părinților de la “Spiru Haret” în fața ISJ Neamț

ACTUALIZARE ora 15.15: Delegația protestatarilor de la “Spiru Haret” a intrat la discuții, în timp ce aceștia scandează ”ISJ fii cu noi, dă-ne clasa înapoi!”

Declarații de la fața locului

Luni, săptămâna trecută, în consiliul acestora (al părinților – n.red.) au hotărât să organizeze această acțiune. Prin urmare, am răspuns la inițiativa părinților urmând ca acțiunile noastre firești, dacă nu vom primi un răspuns pozitiv să fie acționarea în judecată a Inspectoratului Școlar Județean și am depus și o cerere la audiență la Ministerul Educației. Trebuie să ne susținem cauza. Avem elevi care doresc învățământ tehnologic de calitate, ceea ce noi oferim, fără doar și poate. Suntem singura unitate centenară de acest tip din Piatra-Neamț”, a spus prof. Alina Chilă, de la Liceul ”Spiru Haret” din Piatra-Neamț

”Referitor la protestul celor de la Liceul Spiru Haret, nu se mai poate face nimic. În sensul că, planul de școlarizare a trecut prin CLDPS (Comitetul Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social) și a fost trimis la Ministerul Educației. Ei au dreptul să acționeze în judecată, iar despre șansele dumnealor pot spune că au șansa oricărui petent. Noi avem toată deschiderea de a discuta cu ei. Din păcate, contestația pe care au trimis-o la noi cu privire la nemulțumirile legate de planul de școlarizare nu poate avea niciun efect. În sensul că ei nu mai pot contesta decizia planului de școlarizare decât în instanță. Așa cum am mai spus, anul școlar viitor, Liceul Spiru Haret va primi o clasă înapoi. Este trist, dar problema scăderii populației școlare este principalul factor care stă la baza reducerii numărului de clase din județ. Îmi pare rău că au implicat și copiii în acest demers”, a spus prof. Viorel Stan, inspector școlar general al ISJ Neamț.

ACTUALIZARE: Viorel Stan, inspectorul școlar general, a declarat că va discuta cu o delegație a protestatarilor, dar nu va coborî în stradă.

ACTUALIZARE: Scandările protestatarilor au fost foarte explicite: ” Ne vrem clasa înapoi!” și ” Înainte să tăiați, învățați să numărați!”.

ACTUALIZARE: La protest participă aproximativ 100 de persoane, în marea majoritate elevi. Motivul protestului a fost mediatizat în Mesagerul de Neamț cu puțin timp în urmă: reducerea numărului de clase a IX-a.


ȘTIRE INIȚIALĂ: Mai mulți părinți ai elevilor de la Liceul Tehnologic ”Spiru Haret” din Piatra-Neamț au anunțat că astăzi, la ora 14, vor picheta sediul Inspectoratului Școlar Județean Neamț. Directorul liceului a precizat că a auzit despre acest demers al părinților, dar că lui nu i s-a adresat nimeni în acest sens.

Am auzit despre această intenție a părinților și că ar avea aprobare pentru protest, însă nu mi s-au adresat mie. Am înțeles că părinții vor ajunge la sediul Inspectoratului Școlar, în jurul orei 14”, a spus prof. Victor Grigorescu, directorul Liceului Tehnologic ”Spiru Haret”.

Această manifestare este autorizată de Primăria Piatra-Neamț.

Viorel Stan ne-a declarat că a auzit, neoficial, despre această manifestare.

Vom reveni cu amănunte. (M. TEODOROF)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.