Un șut… un pas înainte: Liceul “Spiru Haret” ar putea deveni COLEGIU!

pietricica turism

spiru haretLiceul Tehnologic „Spiru Haret“ din Piatra Neamț are toate șansele să devină colegiu, asta dacă analizăm lista proiectelor ce vor fi supuse votului consilierilor locali în prima ședință ordinară din 2016. Punctul 12 de pe ordinea de zi se referă la „avizarea favorabilă a obținerii titlului de Colegiu de către Liceul Tehnologic «Spiru Haret»“, iar proiectul a fost propus de primarul Dragoș Chitic.

Profesorul Victor Grigorescu, directorul liceului, a spus că ideea de a schimba denumirea unității de învățământ este îndreptățită din mai multe puncte de vedere. „Suntem unitate centenară. Anul trecut, s-au împlinit 100 de ani de când a fost înființată aici Școala Comercială Elementară de Băieți. Mai mult, dorința noastră, de a transforma liceul în colegiu național, constă și în faptul că performanțele școlare și calitatea actului educațional au crescut constant, mai ales în ultimii ani, când am înregistrat un procent de promovare la bacalaureat peste media pe țară“, a spus directorul Grigorescu.

De la petiție de salvare a liceului, la titlul de colegiu

Proiectul nu ar avea nimic ieșit din comun dacă nu ar veni după o perioadă agitată, când s-a vorbit chiar de o posibilă desființare a respectivului liceu, lucru generat de planul de școlarizare 2016-2017 întocmit de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Neamț. Noul plan desființează o clasă de a IX-a, rămânând una singură. Despre acest subiect, puteți citi AICI. Lucrurile au “galopat” către lansarea unei petiții de salvare a liceului de la o eventuală desființare. Pe 17 ianuarie, la ora 11:30, petiția adunase deja 1.372 de semnături și 64 de comentarii.

Conducerea ISJ a desființat o clasă, dar nu se opune ideii de colegiu

Dacă peste 1.000 de oameni au semnat petiția pentru salvarea liceului de la desființare, pe 22 ianuarie, rămâne de văzut câți dintre consilierii locali vor fi de acord cu transformarea Liceului Tehnologic „Spiru Haret“ în colegiu. Cei din Consiliul Local Piatra Neamț mai au câteva zile la dispoziție pentru a se decide, însă conducerea ISJ Neamț și-a exprimat deja punctul de vedere.

„Am vorbit cu reprezentanții conducerii de la Liceul Tehnologic «Spiru Haret» despre schimbarea denumirii unității de învățământ. Din partea noastră, a Inspectoratului Școlar Județean Neamț, vor avea avizul pentru această schimbare, deoarece îndeplinesc toate condițiile impuse de lege. După aceasta, documentația va fi depusă la Ministerul Educației“, a precizat profesorul Viorel Stan, inspector școlar general al ISJ. (Andreea AMARIEI; Marian TEODOROF)

2 COMENTARII

  1. Documentatia si munca depuse pentru a obtine titlul de COLEGIU COMERCIAL sunt anterioare loviturii date de ISJ Neamţ care a redus nr. de clase de la 2 la 1 in anul scolar viitor. Concluziile pot fi trase de catre fiecare cititor!

  2. O unitate de învățământ cu o promovabilitate la bac de 94%, cu o medie de intrare mare și cu rezultate foarte bune la concursuri și olimpiade ar trebui sa fie sprijinita și incurajata de către societate. Faptul ca dorim ca aceasta instituție școlară sa devina Colegiu este încă o dovada clara ca trebuie sa schimbam decizia luata de către ISJ Neamț cu privire la reducere nr de clase cu 50%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.