Actualizare. Bacterie periculoasă în apa de la Bâtca Doamnei!

apa robinet 02Apa Serv SA informează, printr-un comunicat publicat pe site-ul lor, că: „în urma monitorizării apei brute din sursa de suprafață Bâtca Doamnei, s-a luat decizia de a se sista pomparea apei potabile din cadrul Uzinei de Apă Bâtca Doamnei, intensificându-se procesul de monitorizare a apei brute”.

Toți utilizatorii din Piatra Neamț și comunele învecinate vor fi alimentați cu apă potabilă din sursa subterană Vaduri, iar consumatorii sunt sfătuiți să nu se sperie pentru că, la schimbarea sursei de alimentare, apa poate avea suspensii și culoare, ca urmare a antrenării depunerilor din conducte. „Recomandăm folosirea apei în scop menajer până la limpezirea completă”, precizează cei de la Apa Serv.

Contactat telefonic, Eduard Corduneanu, directorul Agenției de Protecția Mediului, ne-a confirmat suspiciunea că este vorba de o bacterie care a infestat apa. „Am primit și noi comunicare de la Apa Serv și ni s-a cerut să informăm mai departe. Acum se pare că nu mai e nici un pericol, pentru că a fost sistată sursa, dar probele vor fi analizate de cei de la Apele Române, pentru că ei sunt în măsură să facă acest lucru”, a declarat directorul Agenției de Protecția Mediului.Andreea Amariei

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.