Cazul bătrânei agresate: polițistul local Macovei – cercetat disciplinar

Polițistul local Constantin Macovei va fi cercetat de Comisia de disciplină din cadrul Poliției locale Piatra-Neamț, care va decide ce sancțiune merită pentru lipsa sa de reacție în cazul bătrânei lovite în piață.
IMG_0026Comisia de disciplină va lua în discuție toate abaterile, din care cea mai gravă este neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu”, a declarat Eugen Pancu, șeful Poliției locale Piatra-Neamț. „În rest, este vorba, desigur, și despre imaginea instituției, și despre prestanță, lucruri la care ținem foarte mult și pentru care a muncit tot colectivul. Culmea este că acest om acționează foarte bine în Văleni, unde chiar sunt destule probleme pe linia liniștii și ordinii publice. Eu am discutat cu el și mi-a spus că a plecat spre mașină, în ideea de a se duce spre clădirea aia nefolosită de pe malul Cuiejdiului, în direcția în care a fugit agresorul”.
Explicația polițistului este cel puțin discutabilă, mai ales pentru cei care au fost la fața locului. În primul rând „viteza”, cu care a plecat, alene, spre mașină, nu indica nicio intenție de urmărire a agresorului. Apoi, având în vedere arhitectura urbană a zonei, era mult mai simplu să alerge cineva direct pe punte după individ decât s-o ia cu mașina, pe străduțele ocolitoare, cu riscul de a-l pierde oricând printre blocuri pe „urmărit”. Iar în altă ordine de idei se poate stabili foarte simplu cât a durat „acțiunea” polițistului Macovei, dacă se compară ora incidentului cu ora la care a ajuns el la post în Văleni; cel mai probabil a plecat direct spre „raza lui de competență”. Iar dacă, totuși, după cum susține el, s-a dus în urmărire, misiunea a eșuat lamentabil, pentru că nici astăzi după-amiază (8 februarie) agresorul nu a fost identificat încă.

C. MIRCEA

1 COMENTARIU

  1. Ce dobitoc! Daca era maica-sa intervenea?
    Era greu sa-i dea cu niste spray in bot!? Un ghertoi in uniforma..platit din banii nostri ca sa consume oxigenul degeaba ( aici sa se ia de mana cu boschetarul ala).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.