Să râdem cu ai noștri: Conturile Consiliului Județean, blocate cu profesionalism!

Consiliul-judetean-Neamt
Clădirea unde profesionalismul șefilor dă pe dinafară

Astăzi nu s-au putut face plăți din conturile Consiliului Județean, deoarece acestea erau blocate. O să vă întrebați cum este posibil așa ceva și, mai ales, de ce acest lucru nu a fost anunțat într-un comunicat de presă, în spiritul deplinei transparențe cu care am fost amenințați, după care, eventual, să auzim despre capetele tăiate ale celor care au greșit. Nu intrați în panică, este foarte simplu: pentru că avem funcționari dedicați, avem oameni adevărați în instituțiile statului, care s-au gândit să declare 8 februarie zi liberă de plăți bugetare la Consiliul Județean! Altă explicație este greu de găsit. Argumente logice pentru care hotărârea Consiliului Județean privind bugetul județului nu a fost depusă la Finanțe, în 5 zile de la adoptare, termenul legal pentru asemenea hotărâri, nu pot fi găsite, nici măcar cu ajutorul prezicătoarelor.

Am întrebat la Consiliul Județean cum stau lucrurile și imediat a început ”Operațiunea ABURIREA”:

”Astăzi nu a fost cazul să se facă nicio plată. Nu a fost afectată în nici un fel activitatea instituției. Singurul disconfort a fost că, până la ora 14, ar fi trebuit dus la Finanțe un document cu alocările bugetare, lucru care nu s-a întâmplat, dar se va face mâine dimineață. Fiind luni, nu a fost afectat nimic, iar Consiliul Județean are fonduri în conturi, încât să rezolve toate problemele curente. Dacă apare cumva vreo problemă, se poate rezolva fără a se intra în vreun impas”, este răspunsul primit prin intermediul purtătorului de cuvânt al instituției.

La întrebarea directă, dacă au fost conturile blocate, ni se spune că nu a fost afectată activitatea instituției! Da, a existat un disconfort (care?), dar este totul ok, dormiți liniștiți că autoritățile veghează.

Ce s-a întâmplat, de fapt? Hotărârea a ajuns la prefectul Ioan Vlad Angheluță, care trebuia să o avizeze de legalitate. Acesta a plecat o săptămână în concediu legal. Avantaj serviciu, ca să spunem așa. După el/cu el, potopul. Așa că lucrurile au rămas în aer și s-au trezit celovecii ( a se citi ciocofenderi, la sugestia unui cititor fidel de-al nostru!) noștri luni dimineața, că nu au posibilități de plată și că stau pe o mică bombă administrativă. Din acel moment, s-a pus în mișcare directiva ”și dă-i și luptă”, evident, la foc automat! A început căutarea hotărârii, apoi conceperea avizului de legalitate, pentru ca victoria finală să fie obținută în jurul orei 14!

Mâine, vom afla din surse foarte credibile că se fac plăți de la Consiliul Județean și că totul a fost o exagerare a presei.

Păi, te pui cu profesioniștii din administrație?

Valentin Bălănescu

 

1 COMENTARIU

  1. Cautand in dictionar cuvantul celovec, a rezultat ca este un rusism, la fel ca: nazat, niznai, pasol etc si nu are neaparat sens peiorativ, decat in masura in care trimite la vremurile petrecute de cei de acolo in comunism, eventual sub influenta rusa (!).

    Cu totul alta era situatia daca ar fi fost utilizat in text termenul de, sa zicem, ciocoflender…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.