Daniel Vasiliu: „Până în momentul în care nu sunt motive plauzibile, legale, pentru demiterea managerului Spitalului Județean, eu nu voi semna!”

daniel vasiliu siteVicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Neamț, Daniel Vasiliu Macovei, a anunțat joi, 10 martie, că nu a semnat și nu va semna încă demiterea medicului Ioan Lazăr din fruntea Spitalului Județean Neamț.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă a UNPR, când, teoretic, se vorbea doar despre planurile partidului pentru alegerile din 5 iunie, dar au apărut și întrebările presei legate de situația de la Spital. „Vizavi de schimbările pe care liderul Consiliului Județean (CJ) și o parte a consilierilor vor să le facă la nivelul societăților și a instituțiilor din subordine, Apa Serv și Spital, atâta timp cât acele propuneri vor fi profund întemeiate din punct de vedere legal, nu avem cum să ne opunem acelor schimbări”, a declarat Daniel Vasiliu Macovei.

Totuși, vicepreședintele CJ Neamț a adăugat că, în cazul demiterii managerului Lazăr, UNPR-iștii, pe care îi reprezintă, nu și-au dat acordul: „În acest moment, vă pot spune că, dacă se anunța săptămâna trecută acea schimbare vizavi de domnul Lazăr, faptul că astăzi nu este încă avizată, înseamnă că au fost acolo niște nereguli pe care noi le-am semnalat. Eu, în calitate de coordonator al Spitalului Județean din Piatra Neamț, nu pot să vizez, prin semnătură, un document care, din punct de vedere juridic, nu are atâta sustenabilitate cât e necesară. Atâta timp cât se doresc niște schimbări, toți consilierii județeni ai UNPR suntem de acord să respectăm legea. Ne-am sfătuit și ne sfătuim de fiecare dată când luăm aceste decizii, dar nu achiesăm la anumite schimbări care ar putea să aibă în spate anumite asperități sau interese personale sau de grup ale unora”.

Daniel Vasiliu Macovei a spus că, în acest moment, nu a fost dat acordul tuturor persoanelor care trebuie să semneze acel act, printre aceste persoane numărându-se și dumnealui: „Până în momentul în care nu sunt motive plauzibile, legale, pentru demiterea managerului Spitalului Județean, eu nu voi semna! Se putea demite și fără semnătura mea, dar, faptul că nu s-a întâmplat până astăzi, înseamnă că acolo sunt niște probleme de ordin legal”

Andreea AMARIEI

 

 

 

 

 

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *