Nesimțiții: Avaria continuă, autoritățile mănâncă rahat și beau apă rece!

pietricica turism

N-aveți apă? Mergeți la Palatul Administrativ, că se dă apă minerală și/sau plată! Nu gratuit, desigur, ci tot din banii noștri, ai tuturor! Știm sigur că se dă, pentru că ”otoritățile” nu se mai dau duse de prin ședințe. Dacă e să ne luăm după comunicatele de tot rahatul – ne scuzați pentru expresie, că știm că nu avem apă în bideuri! -, e așa de bine la Prefectură și Consiliul Județean Neamț, că până și Primăria Piatra Neamț se mută acolo. Sub pretextul, evident, unor ședințe de criză. Că doar e criză de apă în Piatra Neamț.
Iată nesimțirea administrativă a celor trei capi de instituții, care ar trebui să facă ceva mai mult decât niște comunicate de presă, trimise de-a gata, ca nu cumva să întrebe vreun ziarist ceva dăunător la imagine, comunicate cu declarații sforăitoare cum dă tovarășul primar Dragoș Chitic, cu declarații belicoase cum dă tovarășa ”președintă” de CJ Emilia Arcan sau cu declarații ioc cum dă tovarășa nou-prefect.
Comunicatele oficiale vi le redăm întru totul așa cum au fost ele trimise, ca să aveți după ce bea apă, când va binevoi să vină. Putem doar extrage o concluzie: Primăria, Prefectura și CJ au dat-o în ședințe, au început la Prefectură, au mutat-o la Consiliul Județean, au încheiat-o fără vreo concluzie și au rămas să mai facă una, după-amiază, la 16. Poate la ceaiul de la ora 5 era mai bine. Atâta nesimțire nu s-a mai văzut de pe vremea campaniilor electorale în care își aruncau cu lături în cap unii altora și cu toții aveau dreptate. NESIMȚIȚILOR!
Tovarășe primar Chitic, ce a făcut Primăria CARE ESTE ACȚIONAR la Apa Serv, în afară de a-și planta trepădușii de casă în CA-uri și AGA?! Vă doare grija de pietrenii fără apă? Faceți solicitări pe facebook?! Să vă fie rușine!
Tovarășă Emilia Arcan, vă doare grija de pietreanul de rând, lăcrimați de grija sănătății noastre?! Ca economistă ce sunteți, vă interesează funcția de director al Apa Serv? Pentru cine? Brusc, după patru ani în care voi, toți, ați avut o mulțime de limbrici plantați la Apa Serv, care au supt banii de peste tot de unde au putut – și din proiecte, și din contracte, și din chirii, și din neîncasări, și din indemnizații de AGA și CA – acum vă aduceți aminte că sunt probleme la Apa Serv?! Dar voi, dacă ați fi fost o companie parazitată și suptă de toate partidele, cam ce ați fi făcut acum, cu o conductă de zeci de ani, pe care o cârpești într-un loc și pocnește în alte patru? Haideți, doamnă, că știți răspunsul! E ca la materialele de rochii, câteodată înnăditura nu ține și trebuie rochie nouă! Să vă fie rușine!
Dar dvs., doamnă prefect Niculina Dobrilă, nu credeți că aceasta este o situație suficient de urgentă încât să-i chemați un pic la adevăr pe nesimțiții de la deconcentrate, în frunte cu DSP-ul, și să îi puneți la treabă, nu să-i lăsați să fugă ca șobolanii? Nu credeți că poate era mai bine, în loc să fiți gazdă de ședințe cu cafele și ”pe alocuri discuții aprinse”, să-i fi trimis pe cei doi capi de instituții să-și facă treaba? Dar TREABA în sensul de DATORIE, nu în sensul de IMAGINE, că vin alegerile!

Dana OSTAHIE

PS: Așa cum v-am promis, comunicatele, pe post de rahat, dar fără apă rece, că n-avem!
PPS: Imaginile aparțin Consiliului Județean Neamț, cu tot cu personajele din ele, în mare parte. Se remarcă în mod deosebit prezența vajnicilor consilieri județeni PSD, în frunte cu Dan Constantin, acest pater famiglia al județului Neamț.

* Comunicat Primăria Piatra Neamț:

”COMUNICAT DE PRESĂ

11.03.2016

Îmi exprim public nemulțumirea față de modul în care Apa Serv, o societate a Consiliului Județean Neamț, a gestionat problema avariei apărute în magistrala de alimentare cu apă a orașului. Până la un punct am înțeles problema apărută, dar să nu poți remedia o defecțiune nici în 48 de ore depășește răbdarea și înțelegerea mea și mi se pare o dovadă de incompetență.

Solicit Consiliului Județean Neamț, acționarul majoritar al Companiei ApaServ, să ia măsuri urgente pentru ca un astfel de eveniment să nu se mai repete. Solicit Apa Serv să stabilească o procedură clară de intervenție rapidă și soluția tehnică cea mai potrivită în cazul avariilor pe conductele principale de alimentare cu apă.

În această dimineață am participat la o întâlnire la Consiliul Județean cu factorii responsabili, unde mi-am exprimat nemulțumirea, a mea și a locuitorilor acestui oraș, pentru problema creată și am cerut măsuri urgente pentru remedierea avariei cât și pentru preîntâmpinarea unor astfel de situații.

Oamenii din Piatra-Neamț pot da dovadă de răbdare și înțelegere doar până la o limită. Vă rog să tratați cetățenii din Piatra-Neamț cu respectul cuvenit !

Dragoș Chitic,

Primarul Municipiului Piatra-Neamț”

* Comunicat Consiliul Județean Neamț:

”Problema lipsei apei, disecată la Prefectură și Consiliul Județean

Emilia Arcan, președintele Consiliului Județean Neamț, și prefectul de Neamț, Niculina Dobrilă, i-au convocat, în prima parte a zilei, la sediul celor două instituții pe care le reprezintă, pe toți factorii responsabili de lipsa apei potabile în municipiul Piatra Neamț și pe cei care ar putea asigura soluții temporare pentru depășirea situației critice. Întâi discuțiile s-au purtat la Instituția prefectului, acolo unde Niculinei Dobrilă i s-a prezentat situația actuală, după care comandamentul întrunit de urgență s-a mutat la Consiliul Județean, pentru continuarea dezbaterii.

Discuțiile au fost pe alocuri aprinse, reprezentanții Consiliului Județean și primarul Dragoș Chitic declarându-se extrem de nemulțumiți de faptul că din cauza unei avarii, mai tot orașul este fără apă la robinete.

„Ne-am adunat pentru a discuta despre problema lipsei apei în Piatra Neamț și nu mă interesează să aud scuze! Apa Serv are destui specialiști care trebuie să își dovedească în asemenea situații competența. Dacă nu, să meargă acasă! Nu vreau justificări ale întârzierilor și nu e cu putință ca pentru o avarie, să treacă două zile și încă să nu depășim situația. Sunt îngrijorată și de faptul că, așa cum ne-au spus reprezentanții Apa Serv, șansele de a apărea avarii noi, pe conductele din interiorul orașului, sunt maxime, pentru că reluarea furnizării înseamnă o presiune crescută în rețea, care poate determina cedarea multor țevi. Ba, și mai grav, nu mi se pare normal să se accepte să nu se intervină la o altă avarie, poate de aceleași proporții, pe aceeași magistrală, pe motiv că Apa Serv nu are oameni cu care să intervină. Adică peste câteva zile o luăm de la capăt cu toată această nebunie? Fără pic de subiectivitate, cred că intervenția companiei pentru managerierea situației nu a fost una eficientă“, a declarat președintele Consiliului Județean Neamț, Emilia Arcan.

Supărat pe atitudinea conducerii Apa Serv s-a arătat a fi și primarul de Piatra Neamț, Dragoă Chitic: „Nu e posibil ca o avarie să țină orașul 48 de ore fără apă rece. Nu știu ce soluție tehnică poate fi găsită, că nu e treaba Primăriei să facă asta, dar situația e de neînțeles. Dacă șefii Apa Serv sunt depășiți de situație, au toate motivele să demisioneze“, a spus primarul Dragoș Chitic.

Următoarea întrunire a comandamentului va fi la ora 16, când se va analiza evoluția intervenției celor de la Apa Serv pe parcursul zilei de astăzi, având în vedere faptul că în dimineață directorul Dughir a anuțat că de la 13 va începe etanșeizarea conductei, iar de pe la 18-19, la robinetele din Piatra Neamț va curge apă.”

* Comunicat Prefectura Neamț:

”COMUNICAT DE PRESĂ

Piatra Neamț, 11 martie 2016

          Niculina Dobrilă prefect de Neamț si subprefectul Gheorghe Neculae s-au întâlnit astăzi, 11 martie a.c., cu conducerea Consiliului Județean, primarul municipiului Piatra Neamț, echipa de conducere a Companiei Județene ApaServ și cu membrii grupului de suport tehnic – format din serviciile publice deconcentrate care sunt implicate în gestionarea problemei potabilității apei.

Tema discuției a făcut referire la motivele care au generat sistarea furnizării de apă potabilă într-o mare parte a municipiului Piatra Neamț.

Din prezentarea specialiștilor de la Compania Județeană ApaServ a reieșit că a fost vorba de o avarie semnificativă la o conductă de 800 mm premo. Intervenția la avarie a pus în evidență dimensiunile problemei și faptul că era necesară confecționarea unor piese metalice, aspect care a impus un timp suplimentar pentru remediere și reluarea alimentării cu apă.

În cadrul întâlnirii, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență a asigurat că, în această perioadă de sistare a furnizării apei, este pregătit pentru intervenție dacă va fi necesar, pentru alimentarea cu apă – menajeră sau potabilă – a unor puncte din municipiu.

În urma discuțiilor s-au concluzionat următoarele :

 • Compania ApaServ sa urgenteze lucrările pentru finalizarea avariei și reluarea furnizării apei potabile în tot municipiul Piatra Neamț

 • În ceea ce privește problema potabilității apei vor fi continuate demersurile legale pentru revenirea la două surse de alimentare cu apă brută, prin:

 • Urgentarea procedurilor de către Administrația Bazinală Apele Române Bacău pentru realizarea Studiului privind cunoașterea, geneza, evoluția, stabilirea soluțiilor și măsurilor pentru eliminarea surselor de impurificare cu Clostridium Perfringens, și asigurarea stării bune de calitate a apei Râului Bistrița și afluenților acestuia, pentru ca specialiștii să ofere un punct de vedere documentat ;

 • Transmiterea unor propuneri, formulate de către DSP Neamț și SGA Neamț, către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor precum și Ministerul Sănătății , pentru completarea cadrului normativ existent (HG 100/2002 pentru aprobarea Normelor de calitate pe care trebuie să le îndeplinească apele de suprafață utilizate pentru potabilizare și a Normativului privind metodele de măsurare și frecvența de prelevare și analiză a probelor din apele de suprafață destinate producerii de apă potabilă) cu valorile obligatorii și recomandate ale bacteriei Clostridium Perfringens în apa de suprafață.”

         

8 COMENTARII

 1. M-am linistit: l-am vazut in poze pe Dan Constantin si e clar ca se va rezolva problema! 🙂 Unu mai destupat n-au gasit astia de la CJ? Asta nu a reusit decat sa fie declarat incompatibil din toate functiile pe care le-a detinut!

 2. Capii acestui oras si acestui judet sunt niste capuse incapabile. De zeci de ani se pompeaza bani in borduri si panselute si gondole care dau bine la prosti iar infrastructura de utilitati e putreda. Si ei continua sa minta si sa puna borduri si treceri de pietoni colorate peste conducte putrede. Si ca sa iasa din cacat si sa se dea viteji, baga cate un comunicat in care arunca cu rahat in specialistii de la apa.

 3. Ma scuzati fiinca intervin in rahatul omertei, insa, am si eu o intrebare pertinenta si de bun simt: unde lucreaza sotia bossului din primarie? nu cumva lucreaza la apaserv?! memoria nu ma iseala si parca tot in mesagerul dv s-a scris un articol despre ceea ce am intrebat eu!! Asta asa, ca sa stie tot prostul ca…ciorba se mananca cu lingura, iar rahatul cu…….!!!

 4. Numai rahatul care ne-a umplut casele ne mai scoate in strada! Daca nici de data asta nu reactionam, ne meritam soarta! Le tremura suncile dughite pe scaune plusate. De-aia se intalnesc, nu de altceva! Ii doare fix in sfincterul terminus de ce se intampla!

 5. La compania aia mai sunt vreo 2 muncitori restul tesa. La mine pentru schimbarea contorului de apă a venit o firmă din Suceava. Au spart orașul acum câțiva ani și au pus hidranți, păi cat de prost poți fi să nu ai cu ce le alimenta. Inteligentilor, nu sapi o fântâna dacă nu te asiguri că ai apă acolo. Când ați spart tot orașul ăsta știați că urgentă era înnoirea vechii logistici și infrastructuri de aducțiune a apei. Acum ca cei ce conduc această companie nu au onoare, poate măcar cei ce au puterea să-i demită cred că ar trebui să o facă.

 6. Primaria zice ca nu e problema ei. Pai, locuitorii ai cui sunt? In primul rand trebuia sa anunte asociatiile, miercuri, asta ca sa nu zic ca trebuia ea, primaria, sa puna anunturi la blocuri ca este o avarie, care nu se stie cat va dura. In al doilea rand trebuia sa anunte, prin megafoanele cu care se anunta tot felul de targuri, ca vor fi cisterne cu apa in puncture x, y, z.. (noroc de pompieri cu masinile lor ca au asigurat cu apa cetatenii). Asa ca, comunicare ioc cu locuitorii orasului.

 7. Bai Aiurica, ce tot manaci porumb aiuriea, cine are vile pe langa lac de unde tasneste rahatul, nu tot ei, neamurile si prietenarii lor!? Ca daca era vreun muritor de rand, fara protectia mafiilor politico-economice era demult amendat sau aratat la gazeta de perete…!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.