Prefectul de Neamț: ”Am semnat demisia unui primar, nu-mi aduc aminte care”

Învestită pe 4 martie în funcția de prefect al județului Neamț, Niculina Dobrilă a avut astăzi, 9 martie, prima întâlnire cu presa. A anunțat încă de la început că mai are nevoie de timp pentru a se documenta cu privire la problemele din județ și că nu și-a pregătit o agendă pentru discuțiile cu presa, de miercuri.

Dacă prefectul nu a avut teme prestabilite, presa a avut întrebări pregătite. Astfel, o întrebare a fost legată de studiul privind bacteria Clostridium care a invadat apele din județ.

dobrila siteRăspunsul a fost mai mult o întrebare tot către presă: „Din câte am înțeles, demersurile au fost făcute și studiul a început?!”. A urmat un răspuns din sală, după care prefectul de Neamț a adăugat: „Înseamnă că nu am corectă informația. La început, va trebui să mai spun și «Nu știu». Cred că este mai bine să recunosc atunci când nu știu și să am timp să mă documentez după aceea și să ofer un răspuns corect”.

Nici legat de scrisoarea fostului prefect Lazăr cu privire la președintele Consiliului Județean nu a fost oferit, miercuri, niciun răspuns oficial.

  • Mai dureros a fost răspunsul legat de situația de la Făurei

Legat de situația de la Făurei, unde primarul a demisionat și vicele a anunțat că are aceeași intenție, prefectul Niculina Dobrilă a răspuns: „Eu știu că a fost un caz, dar, parcă, la Botești (…) Demisia unui primar în mod cert am primit-o. Nu pot să vă spun care primărie, nu-mi aduc aminte, deși ordinul l-am semnat dimineață… Botești sau Făurei”.

Din sală, i s-a spus că la Botești primar este o femeie și atunci a venit următorul răspuns: „Înseamnă că e vorba de Făurei. Dacă chiar e de interes problema, putem să vă comunicăm”.

Da, doamnă prefect! Chiar este de interes și ar merita un comunicat pe site-ul prefecturii, conform legii și disponibilității dvs. declarate.

Andreea AMARIEI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.