Cum au scăpat 5 consilieri de excluderea din CJ Neamț

cj neamt noapteaDaniel Vasiliu Macovei a anunțat luni, 25 aprilie, că demisionează din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean (CJ) Neamț după ce a trecut din UNPR la PNL. Propunere a progresiștilor pentru șefia CJ Neamț până săptămâna trecută, Daniel Vasiliu a ales tabăra liberală după mișcările din rândul UNPR Neamț și semnarea protocolului cu PSD.

Dacă Daniel Vasiliu Macovei nu a mai așteptat să vadă ce vor face colegii din fostul partid – îi vor retrage sau nu sprijinul politic – și a preferat să demisioneze înainte, alți 5 consilieri județeni se pare că au scăpat de excluderea din legislativul nemțean.

Pe 13 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă a UNPR, se anunța că 24 din cei 26 de membri ai biroului județean ai partidului au decis retragerea sprijinului politic pentru 5 consilieri județeniCiprian Șerban, Constantin Sandu, Gabriel Pavăl, Teodor Ailincăi și Neculai Iftode.

Cum progresiștii nemțeni au preferat să ceară mai întâi acordul de la Centru, fără a depune direct la Prefectura Neamț solicitarea pentru retragerea sprijinului politic în cazul celor 5, iar lucrurile s-au schimbat într-un mod alert în ultimele zile, pe plan local nu se aude nimic de solicitarea respectivă.

„Până astăzi, 26 aprilie, la Prefectura Neamț nu s-a primit nici o solicitare în acest sens”, a declarat Daniela Savu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii.

Dat fiind faptul că schimbările de la Neamț și protocolul cu PSD au fost dictate tot de la Centru, ne punem întrebarea dacă lucrurile nu au fost orchestrate încă de la începutul lunii. (Andreea AMARIEI)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *