Candidatul ALDE de la Ion Creangă n-a mai ajuns să depună listele!

iacoban aldePrima zi de campanie electorală a fost marcată de ALDE Neamț printr-o conferință de presă, la care au participat un co-președinte, un vicepreședinte și coordonatorul campaniei la nivel de județ, Constantin Iacoban (foto).

După cum a comunicat responsabilul de campania ALDE, formațiunea politică a depus liste complete de candidaturi la 75 de unități administrativ-teritoriale din Neamț, număr care include cele două municipii și trei orașe din județ.

„Nu am depus liste complete în 7 comune. În unele nu am depus propuneri pentru primari, pentru că au existat diferite rețineri, oameni care nu au vrut să se angreneze în această bătălie, iar în două situații avem liste incomplete de consilieri. În comuna Ion Creangă, prin viteza cu care a lucrat candidatul nostru, nu a reușit să ajungă până la ora 12:00 să depună listele. Avea toate semnăturile și listă completă”, a anunțat Constantin Iacoban.

Pentru că este cunoscut drept un om plin de umor, tot Constantin Iacoban a cam dat de înțeles de ce candidatul ALDE nu a mai ajuns să depună listele: „Avea inclusiv îndemnul domnului primar din Ion Creangă să ajungă la timp, eventual până dimineața, la ora 6:00, dar n-a ajuns. A căutat mașina vreo jumătate de oră prin Piatra Neamț, deci vă dați seama că e ca în povestea lui Creangă. Oricum era greu să-i luăm lui Prichici (n.r. – primarul din Ion Creangă) mai mult de 10 consilieri din 15, dar s-a asigurat că nu-i luăm nici 2 consilieri”.

Constantin Iacoban a subliniat faptul că astfel de cazuri nu fac bine comunității, mai ales într-un stat european, unde un singur clan ajunge mereu să conducă o comunitate. „Analizați dv. dacă e normal ca, într-un stat european, să îi fugărești pe oameni și să nu le dai voie să se înscrie”, a completat Constantin Iacoban.

Tot o supărare a celor de la ALDE este somația Autorității Electorale Permanente, prin care au fost obligați să-și dea jos banner-ul de pe sediul de partid, deși banner-ul colegilor de la UNPR, care „locuiesc” în aceeași clădire, acoperă în continuare fațada clădirii din centrul urbei.

Ultima nemulțumire manifestată de responsabilul de campanie al celor de la ALDE Neamț a fost legată de festivalurile medievale și tot felul de petreceri câmpenești, care au devenit o modă acum, în perioada de dinaintea alegerilor, și care sunt finanțate din bani publici, nicidecum din bugetul celor care aspiră la funcții după alegerile din iunie. (Andreea AMARIEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.