Ciubotaru nu a fost validat primar * Rotaru află miercuri dacă va fi validat

ciubotaru„La sesizarea unui grup de cetățeni PNL”, după cum spune Ionel Ciubotaru, Judecătoria Piatra-Neamț a decis să respingă cererea de validare a candidatului PSD ca primar al orașului Roznov.

Sentința nu este definitivă și marți, în prima zi lucrătoare, Ionel Ciubotaru o va ataca la Tribunalul Neamț.

Cât despre decizia judecătoriei, câștigătorul alegerilor din Roznov spune că este „total eronată”.

„Eu am fost condamnat, în primă fază, la 6 luni cu suspendare și 6 luni de interzicere a drepturilor electorale – ca pedeapsă complementară”, a declarat Ionel Ciubotaru.

„Probabil că această sentință inițială a fost depusă la judecătorie odată cu sesizarea și nu cea de la Bacău, care este definitivă și care suspendă pedeapsa complementară. Tind să cred că dl. Pruteanu a încurcat sentința lui cu a mea și nici n-a făcut corect distincția între faptele de corupție și faptele în legătură cu serviciul pentru care am fost condamnat eu. Din punctul meu de vedere instanța nu are cum să dea o altă soluție decât validarea, dar dacă – prin absurd – mă invalidează, se vor organiza din nou alegeri de la zero”.

Nu doar primarul de Roznov are probleme cu validarea, ci și cel de Alexandru cel Bun. Ion Rotaru va afla decizia Judecătoriei Piatra-Neamț pe 22 iunie, când a fost stabilit termen, magistrații amânând cauza „pentru a cere relații”. Despre ce anume nu se precizează în încheierea de ședință, iar edilul a spus că nici el nu știe. (C.M.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.