Fotbal: Voința Ion Creangă, campioana județului

Odată cu începerea turneului final al Campionatului european de fotbal, s-au terminat și întrecerile programului competițional organizat de Asociația Județeană de Fotbal Neamț. Astfel, la întrecerea Ligii a IV-a, campioană și câștigătoare a Cupei României, faza județeană, este formația Voința Ion Creangă, care, trebuie să recunoaștem, în ciuda micilor sincope, a dominat întrecerea.

Se remarcă, totuși, și formațiile Speranța Răucești, Bradul Borca și Victoria Horia, calificate în play-off-ul disputat la Bicaz, în condiții excelente, precum și echipele Bradul Roznov, Cimentul Bicaz, Teiul Poiana Teiului și Tineretul Cândești, care au adus întrecerii pete de culoare.

Formația de la Ion Creangă va susține o dublă, în barajul de promovare în liga a III-a, cu CS Luceafărul Mihai Eminescu, echipa a doua a clubului fanion din Botoșani.

În celelalte întreceri ale fotbalului nemțean, la nivelul ligii a V-a, remarcăm evoluția formațiilor clasate pe primele locuri:

seria I – Voința Bozieni, Arsenal Văleni, Voința Botești;

seria a II-a – Vulturul Costișa, Olimpia Grințieș și Zorile Urecheni.

Mult mai interesante au fost întrecerile juniorilor. La cele trei întâlniri județene, podiumurile au fost ocupate astfel:

juniori C – FC Ceahlău, LPS Piatra Neamț și CSS Târgu Neamț;

juniori D – LPS Piatra Neamț, Bradul Roznov și FC Ceahlăul;

juniori E – LPS , LPS II Piatra Neamț și LPS Roman.

* Roznov – ”Cupa juniorului”, ediția a IV-a

!! fotbal (1)
!! fotbal (2)
!! fotbal (3)
!! fotbal (4)

Inițiată de prof. Marius Alexandru Anghel, ultima compeție de juniori a sezonului s-a desfășurat pe stadionul Bradul, și a reunit nouă formații, care s-au împărțit în două întreceri: una rezervată cluburilor și asociațiilor sportive, iar cealaltă școlilor generale din județ. La categoria cluburilor și asociațiilor, au participat Viva Activ (prof. Gheorghe Parfenie) și Luceafărul Buhuși, Unirea Tămășeni (prof. Cătălin Dumitriu) și Bradul Roznov. La cealaltă, reprezentanții școlilor generale din comunele Mărgineni (prof. Marius Anghel), Mastacăn-Borlești (prof. Cosmin Apetrei), Cândești (prof. Ciprian Dire), Luminiș (prof. Neculai Capraru) și Bradul Roznov II, care a reprezentat Grupul Școlar Roznov.

La cluburi, competiția a fost câștigată de Bradul, urmată de Viva Activ, Luceafărul Buhuși, Unirea Tămășeni. La școli generale, locul I a fost obținut de tinerii fotbaliștii de la Mastacăn, urmați de Bradul II, Mărgineni, Cândești și Luminiș.

Mulțumesc formațiilor care au participat, dar și oamenilor cu mult suflet care ne-au ajutat să organizăm această întrecere, aflată la a IV-a ediție. Fără dumenealor, ne-ar fi fost foarte greu. Pentru copii, dar și pentru dascăli, o astfel de întrecere poate fi un interesant criteriu de evaluare, de fapt rezervorul de talente pentru marile cluburi din țară. Sper că musafirii noștri au avut momente plăcute la această competiție, chiar dacă nu au obținut locurile I. Mulțumiri tuturor!”, a declarat prof. Marius Alexandru Anghel, inițiatorul și organizatorul acestei întreceri.

(C. NEGRU)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *