Îndrumar creștin la vremuri anevoioase – Chilie, caut proprietar!

Sf Daniil Sihastru si Sf Stefan cel MareMântuitorul Iisus Hristos a anticipat, acum mai bine de 2000 de ani, puținătatea credinței locuitorilor din jurul locurilor sfinte. Nu vă temeți de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă; temeți-vă mai curând de acela care poate și sufletul și trupul să le piardă în gheena, Îl cita Sf. Apostol Matei pe Mântuitorul celor care cred în El și Îl iubesc.

Demersul inițiat de un post tv pentru căutarea proprietarului chiliei Sfântului Daniil Sihastru, post care este condus, din temniță, de un infractor condamnat, secătuiește „rezervele de inteligență și competență” ale sufletului poporului român. Dintre multele momente în care avertismentul Fiului lui Dumnezeu s-a făcut înțeles, acum se pare că este un moment de răscruce pentru poporul român creștin ortodox.

Răspunsul la întrebarea „cui aparține chilia unde s-a rugat Sfântul Daniil Sihastru?” a fost dat de ucenicul Sfântului Daniil Sihastru, Sfântul Ștefan cel Mare și Sfânt, acum mai bine de 500 de ani: „Moldova n-a fost a strămoșilor mei, n-a fost a mea și nu e a voastră, ci a urmașilor voștri ș-a urmașilor urmașilor voștri în veacul vecilor…

Nouă, urmașilor, nu ne rămâne decât să întărim și să îmbogățim credința oamenilor, a locurilor, prin rugăciuni și fapte bune plăcute lui Dumnezeu și nu din acelea cu care este „pavată calea spre iad”.

adolescenteen news

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.