Caii de pe Cozla se balegă pe 6,5 milioane de lei

Imaginile publicate ieri, 19 iulie, de Mesagerul de Neamț, cu privire la oferta turistică de pe Cozla l-au determinat și pe administratorul special al Perla Invest, Lucian Morozan, să viziteze locul faptei.

„Ieri am văzut imaginile postate de dumneavoastră și am mers și eu pe platou. Noi avem plase de protecție pentru partea dinspre peron, pentru a nu permite accesul oamenilor și pentru a preveni un eventual accident. Problema este în spate, pe unde intră caii pe care nu știu cine îi lasă să pască pe pajiștile din zonă. Tot caii și câinii au împrăștiat și gunoiul peste tot. Noi am mutat tomberoanele la bază, pentru că, înainte, gunoaiele erau împrăștiate și de vânt, nu numai de animale. Acum, am vorbit cu cei de la Publiserv și ne-au nivelat într-un colț, unde vrem să punem toate tomberoanele și să le îngrădim”, a declarat Lucian Morozan.

Clădirea abandonată a costat peste 6,5 milioane de lei, bani pe care se balegă acum, să ne scuzați expresia, caii care pasc în jurul stației de sosire a telegondolei și care se aciuează înăuntru pentru a se feri de căldură. „De distrus sau de furat nu prea este ce să se fure, pentru că e numai structura de rezistență. Valoarea lucrărilor a fost de 6.544.125 de lei. Am înțeles că s-ar dori continuarea lucrărilor, dar nu știu dacă s-a găsit investitor. Plus că trebuie rezolvată problema drumului de acces și a canalizării. Noi avem o fosă septică funcțională acum, după ce fosa de la clădirea telescaunului a fost închisă, dar nu face față pentru o clădire așa de mare”, a adăugat Lucian Morozan.

Tot pe Cozla a funcționat un restaurant, cu prețuri deloc de ignorat de clienți și cu o servire lipsită de amabilitate. „Clădirea a fost preluată de primărie după ce l-am dat în judecată pe domnul Decebal Drăghiș pentru datoriile ce depășesc un milion de lei. Ei nu și-au achitat factura la curent, deși au contor separat din 2011, nici pe cea de la apă și așa mai departe. Așa ne-am încărcat noi cu datorii. Unele plăți s-au făcut prin compensare cu anumite evenimente, găzduite tot pentru firmele lor de casă, lucruri scoase la iveală de cei de la Curtea de Conturi și de cei de la Finanțe, așa că noi i-am acționat în instanță, iar procesul e pe rol, doar că e totul îngreunat de faptul că și ei sunt în insolvență”, a spus Lucian Morozan.

Andreea AMARIEI

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *