Eduard Corduneanu, pe traseul Rossal – APM – ADI Econeamț !

Eduard CorduneanuUn comunicat sosit de la Consiliul Județean Neamț ne anunță că Ionel Arsene va delega atribuțiile de reprezentare în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Econeamț ( care are ca obiect principal de activitate gestionarea deșeurilor și serviciile de salubrizare a localităților) consilierului județean Eduard Corduneanu. În acest sens a fost semnată deja o dispoziție și a venit și o explicație: “Având în vedere atribuțiile ce îmi revin în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Econeamț, am hotărât ca domnul consilier Eduard Corduneanu să fie cel care mă va reprezenta, în calitatea mea de președinte CJ Neamț, în cadrul Adunării Generale a asociației. Mă aștept ca domnul Corduneanu să aibă o contribuție semnificativă la evoluția Econeamț. Am încredere că, datorită pregătirii și experienței sale profesionale, dar și rezultatelor bune pe care le-a obținut de-a lungul timpului în funcțiile pe care le-a ocupat, desemnarea domnului Eduard Corduneanu este alegerea corectă“, a declarat Ionel Arsene, președinte Consiliului Județean Neamț.

În completarea comunicatului, trebuie să spunem că în mod evident Eduard Corduneanu este cel mai familiarizat dintre consilierii județeni cu activitatea de salubritate. El a fost acționar la firma Rossal Roman, societate care are contracte cu multe primării din județ pe exact această activitate, ea administrează depozitul temporar de la Roman, închis de Garda de mediu, dar care funcționează – zicem noi, ilegal- în așteptarea unei decizii în instanță. Dl. Corduneanu are o vastă experiență la Agenția pentru Protecția Mediului, unde a fost director și din cauza căreia a fost și declarat la un moment dat incompatibil de ANI. În calitate de director a semnat autorizația de mediu pentru depozitul temporar pentru Rossal, unde era prevăzut clar că este temporar, că are o anumită capacitate și că gunoiul trebuie depus apoi la Girov. În treacăt fie zis, Rossal are și interese directe față de Econeamț deci și față de Consiliul Județean, dar probabil că sunt lucruri care nu sunt extrem de importante.

Experiența domnului Corduneanu și faptul că îi cunoaște foarte bine pe cei de la Rossal a cântărit mai mult ca sigur în luarea deciziei de către președintele Ionel Arsene, care speră ca în acest fel să rezolve pașnic o problemă delicată pentru județ.

Valentin Bălănescu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *