Primăria Piatra Neamț: alt consiliu, aceleași lucruri?

pietricica turism

primar si viceJoi, 21 iulie, ar trebui să aibă loc prima ședință ordinară a Consiliului Local Piatra Neamț, în noua sa componență. Reprezentanții partidelor aflate acum în majoritate, cel puțin la nivel teoretic, au promis și s-au jurat în timpul campaniei că nu vor participa la ședințe dacă nu li se pun la dispoziție în termenul legal toate materialele pentru ședință.

Astăzi este luni și aceste materiale nu sunt încă publice. Pe site-ul primăriei nu există decât anunțul cu hotărârile care vor fi discutate, fără rapoartele de specialitate, fără cele de oportunitate, fără restul documentelor absolut necesare pentru a-ți da seama de impactul respective hotărâri asupra comunității.

Până la această oră, nu am remarcat nicio poziție din partea niciunui consilier local, a vreunui viceprimar, cu privire la acest aspect. Duminică, în jurul prânzului, am aflat de la viceprimarul Luminița Vîrlan că s-a discutat cu primarul Chitic, viceprimarul Gavrilescu și secretarul Fecic despre hotărâri și… cam atât. Întrebarea este dacă s-a discutat pe documente despre hotărâri sau domnii viceprimari doar au fost informați despre cum trebuie să voteze?

Dacă nu vom avea o poziție publică a celor în cauză, care să ne spună clar în ce constau respectivele hotărâri, înseamnă că promisiunile s-au transformat rapid în abureli specifice de campanie. Ca să înțelegem exact cum stau lucrurile, consilierii locali nici măcar nu au primit tabletele pe care se presupune că lucrează, deși a trecut ceva timp de când au fost validați. Vlad Tudor, purtătorul de cuvânt al Primăriei ne-a informat că tabletele vor ajunge la consilieri marți, cu prilejul ședinței pe comisii, când  consilierii ar trebui deja să aibă o idee asupra celor dezbătute! Este un semn de mare angajament civic din partea ambelor părți: unii n-au dat tablete și alții n-au cerut! Și nimănui se pare că nu-i pasă.

V.B.

3 COMENTARII

  1. Sistemul actual de informare al Primariei poate fi imbunatatit pentru a deveni operational ,pana la regandirea ,proiectarea si aprobarea unui sistem eficient online ,pentru ca hotararile in faza de proiect sa fie operativ aduse la cunostinta publicului si dupa aceea adoptate de legislativul local.
    Cat despre hotararile ce vor fi dezbatute in viitoarea sedinta a Consiliului local marți, cu prilejul ședinței pe comisii,vor fi studiate principalele acte normative ce fac obiectul sedintei din data de 21 ilie!a.c.
    Victoria Paduraru consilier local PSD

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.