180.000 de lei pentru Festivalul de Teatru

pietricica turism

Rectificarea bugetară vine cu o suplimentare de 180.000 de lei pentru Teatrul Tineretului, sumă în care trebuie să fie incluse și cheltuielile pentru Festivalul de Teatru de la Piatra Neamț, cel puțin așa reiese din proiectul ce va fi supus votului consilierilor județeni în ședința extraordinară din 8 septembrie.

Solicitarea celor de la TT pentru organizarea Festivalului a fost de 250.000 de lei, iar suma propusă pentru alocare este insuficientă, conform directorului Teatrului Tineretului, Liviu Timuș.

„Din sărăcie nu știu dacă va ieși ceva bun. Trupele au fost anunțate, contractele au fost trimise, iar acum nu putem să renunțăm la unii și la alții nu, pentru că nu le vom putea justifica alegerea. Cei de la UNITER ne-au mai dat 8.000 de lei, iar de la Minister nu sperăm la prea mulți bani. Mai avem o solicitare de 100.000 de lei la Consiliul Local Piatra Neamț, dar rămâne de văzut cât vor putea să ne acorde. Încercăm să mai atragem fonduri private, în afara celor destinate Regalului teatral”, a declarat Liviu Timuș.

Directorul TT-ului spune că singurul capitol de unde ar putea tăia din fonduri este cel destinat presei și publicității.

„Dar asta ar însemna să facem iar un Festival doar pentru noi și după aceea vor apărea comentarii că n-am atras critici de specialitate și nu ne-am făcut remarcați. Este un cerc vicios și e păcat pentru că Festivalul de teatru a cam rămas singurul brand al orașului”, a spus directorul Teatrului Tineretului.

Chiar dacă cei de la TT nu sunt pe deplin mulțumiți de bugetul alocat, reprezentanții Consiliului Județean Neamț spun că se vor implica pentru a ajuta la promovarea Festivalului.

„Față de anul trecut, am reușit să alocăm un buget mai mare și consider că acest lucru este important. Noi, cei de la Consiliul Județean, încercăm să facem un alt fel de Festival, care să se bucure de o mai bună promovare și încercăm să găsim soluții în acest sens. Vor fi patru spectacole în plus față de la ediția de anul trecut, iar pe scenă vor urca mari actori din țară și consider că acest lucru trebuie menționat. Depunem toate eforturile în continuare pentru a avea un eveniment memorabil”, a declarat Laurențiu Dulamă, vicepreședintele CJ Neamț. (Andreea AMARIEI)

Despre ce a însemnat ediția anterioară a festivalului de teatru, puteți reciti o cronică avizată, realizată de un specialist adevărat, dl. Mircea Zaharia, care a vorbit, într-un interviu acordat Mesagerului, despre Teatrul Tineretului, dar și despre Festivalul PLEDEZ PENTRU TINE(RI). AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.