Barcă gonflabilă pentru rangerii de pe lacurile Vaduri și Pângărați

pietricica turism

lacuri pangarati vaduri satelitDirecția de Administrare a Parcului Național Ceahlău primește 42.000 de lei la rectificarea bugetară, pentru achiziționarea unui autoturism și a unei bărci gonflabile și încă 3.000 de lei pentru „obiecte de inventar”, necesare activităților specifice custodiei Lacurilor Vaduri și Pângărați, după cum este menționat în proiectul de hotărâre ce va fi supus votului consilierilor județeni în ședința extraordinară din 8 septembrie.

„Dosarul de custodie a prevăzut și un angajament financiar. Acum ni se alocă un buget minim, necesar achiziționării unui autoturism, a unei bărci gonflabile și a unor echipamente. Barca va fi folosită și de rangeri, în cazul în care se vor semnala cazuri de braconaj, dar și de biolog, care trebuie să studieze ce este în zonă”, a declarat Cătălin Gavrilescu, șeful Direcției de Administrare a Parcului Național Ceahlău.

Cum în conferința de presă din iulie cei de la Administrația Parcului solicitau și suplimentarea organigramei cu patru posturi de rangeri, directorul Administrației spune că i s-au aprobat două din cele patru posturi cerute, iar doritorii se mai pot înscrie la concurs până vineri, 9 septembrie, ora 16.

„Anunțul este postat pe site-ul Administrației. Este vorba de două posturi de referent, adică agent de teren, și un post de biolog. Proba scrisă va avea loc pe 19 septembrie, la ora 11”, a precizat Cătălin Gavrilescu.

Conform anunțului, cei care vor să devină rangeri trebuie să aibă studii medii liceale, cu diplomă de bacalaureat, să aibă cetățenie română sau cetățenia altor state membre UE sau aparținând Spațiului Economic European și să aibă domiciliul în România. Trebuie să aibă o stare de sănătate corespunzătoare postului pentru care candidează, atestată în baza unei adeverințe medicale, și să nu fi fost condamnați definitiv. (Andreea AMARIEI; FOTO: Google)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.