Incubator de afaceri într-o fostă crâșmă de băiat deștept

restaurant monte carloConsilierii locali din Piatra Neamț au fost invitați, oficial, să participe joi, 22 septembrie, la o întâlnire cu directorul Agenției de Dezvoltare Nord Est pentru a discuta despre un eventual parteneriat.

Anunțul a fost făcut la finalul ședinței extraordinare de miercuri, 21 septembrie, de primarul de Piatra Neamț, dar nu a inclus mai multe informații, așa că am încercat să aflăm ce parteneriat se întrevede între municipiu și cei de la ADR.

Nu mică ne-a fost mirarea să aflăm că, în sfârșit, s-a găsit o utilitate pentru restaurantul Monte Carlo din ștrand. Cei care au uitat istoria interesantă a respectivei clădiri pot citi despre ea aici, aici sau aici.  Utilitate s-a găsit, doar că se schimbă cu totul destinația inițială a clădirii cu geamuri fumurii din ștrand. „Cei de la ADR Nord Est vor să deschidă un incubator și accelerator de afaceri. Dacă devenim parteneri, municipiul ar trebui să asigure spațiul, restaurantul Monte Carlo din ștrand. A fost o discuție în prealabil, la care domnul Vasile Asandei, directorul general al ADR Nord Est, și încă un coleg de-ai dumnealui au explicat ce ar presupune acest proiect. Vor atrage niște start-up-uri, se va merge mai mult pe domeniul IT și, conform planului, în trei ani ar trebui să se vadă și primele rezultate”, a declarat Florin Fecic, secretarul municipiului.

Andreea AMARIEI

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *