Camere de supraveghere pe străzile din Vânători-Neamț!

pietricica turism

tg-vanatori-strazi-01tg-vanatori-strazi-02Primăria Vânători-Neamț intenționează să achiziționeze mai multe camere de supraveghere, pentru a le monta pe principalele străzi din localitate. Decizia a fost luată din cauza furturilor de capace de canalizare, infracțiune care a devenit o modă în ultima perioadă. Sistemul de supraveghere video presupune instalarea a 32 de camere cu infraroșu, pe 27 stâlpi, în 24 de puncte cheie.

“Acest sistem de supraveghere video stradal este necesar pentru protejarea populației comunei Vânători-Neamț împotriva faptelor antisociale, în vederea prevenirii și combaterii criminalității și incidentelor, venind în ajutorul autorităților pentru ca acestea să poată interveni eficient fie că e vorba de criminalitate sau situații de urgență. De asemenea, acest obiectiv va contribui la dezvoltarea comunei din punct de vedere economic și social, în ceea ce privește siguranța, un mediu mai curat și stabil, atractiv pentru investiții și pentru păstrarea tineretului, care din ce în ce mai frecvent optează pentru a părăsi mediul rural. Acest sistem va reprezenta un instrument eficient de culegere a datelor, de documentare, de stocare și de suport în coordonarea acțiunilor forțelor de Poliție”, ne spune primarul Adriana Petrariu.

Camerele video vor fi montate în intersecțiile cu trafic intens (intrările în comună), uzual folosite de cetățeni, la intrările în unitățile/instituțiile administrative (primărie/poliție), religioase, furnizori de servicii (Poșta), educative (muzeu/școală/grădiniță), sanitare (dispensar/cabinet medical) și de recreere (cămin cultural). Informația înregistrată se va transmite prin fibra optică la centrul de monitorizare care se va afla la sediul Primăriei Vânători-Neamț. Monitorizarea se va realiza 24 din 24 ore de către Poliția Locală.

tg-vanatori-strazi-03Cele mai recente cazuri de furturi în comuna Vânători-Neamț au avut loc, în cursul săptămânii trecute, când au dispărut mai multe capace din plastic dur de tip ebonită de la canalizările din fața caselor. De pe str. Vladimir Bârliba au dispărut 41 de capace, iar de pe str. Ion Văcărescu au dispărut 8 capace. Tot săptămâna trecută, a fost spart și vandalizat un autoturism parcat în fața porții proprietarului. Dimineața acesta a constatat că i s-a spart geamul și i s-au sustras stația de recepție, antena, 100 de lei, iar torpedoul i-a fost pur și simplu smuls. Pagubele au însumat 700 lei.  (C.T. STURZU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.