Decebal Draghiș a vorbit din nou despre sacoșele cu bani din dosarul Microsoft

Decebal Draghis, marca inregistrataÎn timpul ultimei ședințe de judecată a dosarului Microsoft, care a avut loc astăzi, 3 octombrie, la Înalta Curte de Casație și Justiție a fost audiat, pentru multă lume surprinzător, Decebal Draghiș, martorul propus de Gheorghe Ștefan. Potrivit Hotnews, Draghiș a declarat: “Am acceptat să folosesc două offshore-uri pentru a încheia un contract în legătura cu niște servicii IT, de pe urma cărora trebuiau să se facă plăți în favoarea domnului Gheorghe Ștefan. (..) Nu am prestat absolut nimic în baza acestui contract. S-au făcut multe plăți. Banii de la Claudiu Florică au intrat în două tranșe, 4 milioane de dolari. Inițial, convenisem să am un comision de 10% pentru implicarea în contract, însă nu l-am primit. După ce am primit sumele de bani, la solicitarea lui Muraru și Gheorghe Ștefan am pus-o pe Luminița Mazilu în legătura cu Toni Răzvan, pentru a efectua plăți în favoarea lui Gheorghe Ștefan. Banii din contractul cu Florică trebuiau să ajungă la Toni Răzvan. Ulterior, am aflat că ar fi vorba de contracte fictive. Toni Răzvan urma să scoată banii în baza unor contracte și să-i dea cash lui Gheorghe Ștefan, nu direct, ci prin intermediul lui Muraru Gabriel și al meu. (…) Venea cu banii în pungi sau în genți sport. Îi dădeam imediat lui Gheorghe Ștefan. (…) M-am uitat în plasele cu bani primite de la domnul Toni Răzvan, pe care le duceam la Gheorghe Ștefan, erau în lei, în bancnote mai mici, mai mari”.
Avocatul lui Gheorghe Ștegfan a precizat că nu clientul său a pretins banii, ci Dorin Cocoș, pentru ca la rândul său apărătorul lui Cocoș să spună că banii au fost doar parțial pentru clientul său, cea mai mare parte (peste 4 milioane de euro) mergând în campania electorală a lui Traian Băsescu.

Avocatul lui Gabriel Sandu a cerut achitarea sau cel mult condamnarea cu suspendare. Procurorii DNA au solicitat, însă, pedepse mai aspre pentru toți inculpații, ”până la maximul prevăzut de lege”.

În primă instanță, Înalta Curte i-a condamnat pe Cocoș și Sandu la câte doi ani de închisoare, pe Ștefan la 3 ani toți cu executare, iar pe Dumitru Nicolae la un an jumătate cu suspendare.

 

 

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *