Meteorologii anunță venirea iernii la munte

pietricica turism

zapada-2014Administrația Națională de Meteorologie (ANM) ne avertizează că, în perioada 3 octombrie, ora 23:00 – 6 octombrie, ora 23:00, e posibilă apariția primelor ninsori din sezonul de iarnă 2016 – 2017.

La nivelul întregii țări sunt prognozate “ploi însemnate cantitativ, răcire accentuată, intensificări ale vântului, ninsori la munte”.

“În intervalul menționat, în vestul, centrul și nordul teritoriului, temporar va ploua și se vor totaliza local peste 20 l/mp și izolat 40-50 l/mp. În zona montană, treptat, începând din a doua parte a zilei de marți (4 octombrie), ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare, iar mai ales în masivele din nordul teritoriului se va depune strat de zăpadă. Pe spații restrânse și pentru scurt timp sunt posibile precipitații sub formă de lapoviță sau ninsoare în Dealurile de Vest, în Maramureș, în nordul și estul Transilvaniei, precum și în nordul Moldovei. Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor și va avea viteze mai mari în cele vestice, sud-vestice și la munte, unde la rafală se vor depăși 50-60 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare. Temperaturile vor scădea accentuat, iar în regiunile intracarpatice și în jumătatea de nord a Moldovei, miercuri (5 octombrie) și joi (6 octombrie), vremea va fi deosebit de rece”, potrivit prognozei ANM. (M. CONSTANTINESCU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.