Cătălin Drăgușanu îl acuză pe Daniel Constantin de duplicitate

dragusanu-2014-02_resizeCătălin Drăgușanu continuă seria dezvăluirilor din interiorul ALDE. Exclus din partid săptămâna trecută, deputatul nemțean a emis în urmă cu câteva minute un comunicat de presă prin care îl acuză pe copreședintele ALDE, Daniel Constantin, de duplicitate și lipsă de curaj și solicită „demisia celor doi copreședinți ai formațiunii politice, organizarea unui Congres Extraordinar de alegeri și adoptarea unui Cod de Integritate, care să stea la baza selecției candidaților pentru alegerile parlamentare”. Vă redăm mai jos comunicatul emis pe 3 octombrie de Cătălin Drăgușanu:

“În data de 27 septembrie 2016, am solicitat conducerii partidului ALDE adoptarea unui Cod de Integritate care să producă efecte încă din această toamnă la alegerile parlamentare. Am susținut astfel o propunere venită chiar din vârful partidului ALDE, de la Președintele Executiv, senatorul Vasile Nistor. Este o propunere firească într-un partid tânăr, cu pretenții de jucător prezent și viitor  pe scena politică românească. Am cerut lucruri normale pentru o țară democratică și civilizată, în care populația cere cu insisțență o clasă politică reformată și curată.

La numai o zi de la demersul meu, într-un simulacru de ședință de birou județean, fără a conta măcar prevederile statutului, sunt propus spre excludere din partidul ALDE. Conform Regulamentului de aplicare a Statutului, proaspăt modificat, excluderea produce efecte, unele chiar ciudate, cum ar fi blocarea accesului în biroul parlamentar. Conform Statutului ALDE, pentru a fi validată excluderea mea, trebuie să existe votul Delegației Naționale Permanente, iar propunerea de excludere trebuie făcută de unul din copreședinți.

Am solicitat o luare de poziție din partea conducerii centrale, însă până astăzi nu există o reacție din partea celor doi copreședinți  ALDE. Lipsa reacției, îndeosebi atunci când oamenii din teritoriu, de la baza partidului, care au adus voturi și au făcut din ALDE ce este astăzi, au nevoie de sfaturile și îndrumările lor, este de neînțeles. În cazul meu nu poate fi vorba despre încălcarea hotărârilor partidului, nici de săvârșirea de abateri grave de la disciplina partidului. Pe zi ce trece mi se confirmă temerile, că unii membri trebuie îndepărtați prin orice mijloace, pentru a face loc altora, mai apropiați de cei doi copreședinți.

Am avut discuții și cu alți oameni din filiale care au afirmat că sunt în situații asemănătoare, chiar am găsit un tipar al acestui tip de acțiuni. Sunt probleme și în organizațiile de tineret și femei ALDE. Am concluzionat că, în multe filiale ALDE din țară, sunt încurajate și întreținute, cu bună știință, tensiunile și scandalurile, de către persoane de la centru. Motivul nu poate fi altul decât cel descris mai sus: eliberarea locurilor pe viitoarele liste ale alegerilor parlamentare. Cine va ocupa aceste locuri, vom vedea în curând, dar cu siguranță, printre candidați vor fi destui care ar fi afectați de adoptarea unui Cod intern de Integritate.

Din păcate, copreședintele Daniel Constantin nu are curaj să ia atitudine în forurile statutare ale partidului, pe problemele semnalate. Mi-a trebuit timp să-mi dau seama de duplicitatea domnului Constantin. A trădat voința președintelui fondator al partidului, a trădat pe președintele executiv al partidului, folosindu-l în fața domnului Tăriceanu și a reușit să dezamăgească toți foștii colegi din partidul care l-a propulsat politic. Mulți dintre noi am fost alături de dânsul când a fost nevoie, dar acum, când și noi avem nevoie ca liderul nostru să susțină ca viitorii candidați la alegerile parlamentare să fie aleși după niște criterii corecte, se pare că nu poate sau nu vrea să ia atitudine.

Prin urmare, consider că ambii copreședinți ar trebui să își dea demisia de la conducerea partidului și solicit, încă odată, organizarea unui Congres Extraordinar de alegeri și adoptarea unui Cod de Integritate care să stea la baza selecției candidaților pentru alegerile parlamentare”.

Cătălin Drăgușanu, deputat, vicepreședinte ALDE.

One comment

  • Cacareaza

    octombrie 4, 2016 at 10:19 am

    Problema este ca bietul Catalin nu prea stie ce spune. Poate isi aduce aminte cum a fost adus si PUS cu japca pe liste in 2012.Nu avea NICI un TRECUT care sa-l recomande. Asa ca …ciocu mic Cata .

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *